Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba: ”Fără aportul ALDE, PSD nu putea să ia măsuri pentru creșterea bunăstării poporului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba, în conferința de presă organizată vineri, 10 mai, la sediul din Alba Iulia, a susținut că fără sprijinul și aportul celor din ALDE, PSD nu ar fi putut lua niciun fel de măsuri pentru creșterea bunăsătării populației. El a punctat faptul că în această guvernare, ALDE este un factor de echilibru.

”Astăzi aș vrea să vă reamintesc unele din măsurile luate de Guvernul PSD-ALDE, sau dacă aș lua-o în ordine alfabetică, ALDE-PSD. O să  încerc să vă aduc la cunoștință unele realizări la care, să zicem așa, aportul ALDE a fost mai mare și unele măsuri și realizări pe care ALDE le-a susținut. În această guvernare ALDE este un factor de echilibru, joacă un rol de busolă pentru actuala guvernare, pentru că ALDE este un partid de centru-drepta, iar PSD este un partid de stânga sau centru-stânga, nici nu știu sigur.

ALDE a susținut mai tot timpul măsuri liberale. Aș aminti o parte din aceste măsuri și principii pe care ALDE le-a susținut Ar fi recompensarea performanțelor celor care au contribuit la creșterea economică a țării prin reducerea taxării, sprijinirea antreprenorilor și a mediului de afaceri, tot timpul ALDE a susținut mediul de afaceri, iar nu în ultimul rând investițiile în infrastructură și cresterea pensiilor. Aceasta a fost suținută și aplicată și în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu a fost primul ministru al României. A fost una dintre cele  mai mari creșteri de pensii, mai ales pensiile țăranilor, acolo a fost o creștere foarte mare.

În această guvernare de vede o creștere a realizărilor în agricultură. Vă pot spune mai multe pentru că și eu sunt un mic fermier de vreo 10 ani. Am o fermă de creștere a bovinelor de carne. Subvențiile au fost acordate la timp, pentru prima data de când se primesc subvenții acestea s-au acordat al timp, la fel și subvențiile pentru suprafața de teren. Aici ar mai fi unele disfuncționalități.  (…)

Din ceea ce cunosc eu în județul Alba merge din ce în ce mai bine atât la APIA cât și la primăriile care eliberează acele adeverințe. (…)

 Sper ca europarlamentarii noștri, cei pe care îi vom alege, pe care îi vom trimite în Parlamentul European să militeze pentru creșterea subvențiilor, pentru că subvențiile din agricultură, în România, sunt printre cele mai mici din UE, „datorită” celui care a fost mare boss în Parlamentul European pe agricultură, Dacian Cioloș, care din punctul meu de vedere și din ce ați văzut și dvs., a prezentat interesele altor state decât interesele țării și poporului care l-au trimis acolo. Bineînțeles că prin regulamentul, prin statutul lor nu au voie să facă favoruri pentru statul respectiv, de unde provin dânșii, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne defavorizeze și agricultorii, fermierii români să aibă cele mai mici subvenții din UE.

Creșterea salariilor, a pensiilor, creșterea alocațiilor pentru copii, pentru mediul privat, a scăzut TVA-ul, multe foarte  măsuri în această guvernare. Dar, să nu uităm pentru cetățeni plafonarea prețului la energie electrică. Timp de 5 ani de zile prețul energiei electrice a fost plafonat. Indiferent cât va crește  nu se va mări pentru consumatorii casnici.

Ar mai fi foarte multe realizări. Pentru cei din construcții. Ne confruntăm cu o mare lispă a forței de muncă mai ales în construcții. De ani de zile muncitorii calificați au plecat din țară pentru că afară se câștigă mult mai bine decât la noi. Această măsură, de a încerca să aducem înapoi constructorii, a fost luată de Guvernul României chiar la Alba Iulia. Cred că, dacă n-au făcut-o până acum, în viitorul apropiat constructorii români plecați se vor întoarce în țară

O altă realizare a acestui guvern a fost mărirea salariilor la medici. Nu știu dacă s-a reușit în totalitate sau nu, ca medicii români care sunt foarte bine pregătiți și apreciați în UE să nu mai plece din țară, să rămână să profeseze în țară pentru ca noi să beneficiem de servicii medicale cât mai bune. (…)

Meritul pentru aceste realizări se datorează în egală măsură atât PSD cât și ALDE. Pe cei din PSD Alba nu i-am auzit să facă până acum, în conferințe de presă, să facă astfel de afirmații. Fără aportul ALDE, PSD nu putea să ia astfel de măsuri pentru creșterea bunăstării poporului”, a declarat Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea