Ioan Lazăr: Ovidiu Jidveian ar fi un bun prefect sau secretar de stat. Ca subprefect, Horațiu Josan, Ion Marincaș sau Gheorghe Bora

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că Ovidiu Jdiveian ar fi un bun prefect sau secretar de stat, iar subprefect ar putea fi Josan, Ion Marincaș sau Gheorghe Bora, precizând că mai sunt și alte nume. Acesta a fost provocat de jurnaliști să înainteze câteva nume de membri de partid care ar putea ocupa funcții politice în această guvernare.

Ioan Lazar002”Pentru funcțiile de prefect, subprefect, secretar de stat avem mai multe persoane din conducerea partidului. De exemplu, Ovidiu Jidveian ar fi un bun prefect sau un bun secretar de stat. Ca subprefect, un bun subprefect ar fi Horațiu Josan, Ion Marincaș, sau Gheorghe  Bora de la Baia de Arieș. Mai sunt persoane care ar putea să ocupe cu cinste locul de prefect sau subprefect. Guvernul să poată să conducă trebuie să își numească oameni în teritoriu”, a spus Ioan Lazăr.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Acesta a adăugat că nu au fost purtate, oficial, discuții în acest sens, între cele două partide aflate la guvernare ALDE și PSD.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Nu s-au dus discuții, oficial, despre prefect și subprefect, nici în Alba și nu am cunoștințe să se fi dus între cele două partide. Probabil între conducerea ALDE și PSD s-a discutat, dar nu am fost informat și fac parte din Biroul Politic Central”, a spus Ioan Lazăr.

El a adăugat, fiind întrebat, că aceste numiri trebuie făcute politic, iar prefectul nu ar trebui să fie funcționar public.

”Sunt 100% convins că aceste numiri trebuie să fie politice. Acum se cheamă funcționar public, dar sunt tot numiri politice, sunt mascate. Ar trebui, pe față, guvernul să-și numească prefecții și subprefecții în teritoriu. Vine administrația, pleacă administrația la fel ca în Statele Unite. Ar trebui să ne orientăm după ei”, a conchis liderul ALDE Alba.

Citește și Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, despre numirea politică a prefecților: Ar fi o măsură bună, ne-am cam ascuns în ultima vreme

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

cititor 13 ianuarie 2017 at 16:39

Pasarea malai viseaza. Sa nu exageram, totusi.

Ion 13 ianuarie 2017 at 18:57

loazăre,da’ tu ce „..ahat”alegi să fi?Ț’ajunge numa’ „hemoroidu’ tăriceanului „?Fraere(sic!)!

fraierii 13 ianuarie 2017 at 19:01

Cand nu ai experienta politica, te arunci inainte de vreme, in a face propuneri ! Astfel, opozitia are posibilitatea de a ataca propunerile tale, inainte ca ele sa fie facute publice !

CIVILU' 14 ianuarie 2017 at 12:57

Pana mai ieri ziceai de jidvean ca-i un copil prost iar acum ca-i bun de prefect…. clar ai ajuns … la mama. iti poate spune TATA!

contribuabil aiudean 14 ianuarie 2017 at 20:03

Mare gargalagiu mai esti ,nea Lazare , ne mai spui odata cat ati obtinut in Alba, tu si tovarasul tau Josan ? Saracul … acum vrea si subprefect ?
Iesiti naibi odata pt totdeauna din viata publica , mai neavenitilor si parvenitilor !
Nu intelegeti ca ne-am saturat de voi ? pana si ai vostri vor sa va dati deoparte !

Regele Momo 15 ianuarie 2017 at 11:53

dupa numarul de voturi obtinut, josaqn al tau si merita postul de porefect sau subprefect- daca primar-nu, parlamentar -nu, macar ce se mai gaseste, nu ? cum sa propui in a doua functie guvernamentala din judet, looserul prim ?

moadmazelle 15 ianuarie 2017 at 18:37

josan e bun suborice dar nu subprefect ca ar fi rusinos

Comentariile sunt oprite