// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, despre numirea politică a prefecților: Ar fi o măsură bună, ne-am cam ascuns în ultima vreme

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus, marți, că numirea politică a prefecților ”ar fi o măsură bună”, precizând că ”ne-am cam ascuns în ultima vreme că sunt funcționari publici”, iar acest subiect va fi dezbătut în următoarea perioadă.  

Ioan Dirzu01Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba, ce părere are despre posibilitatea ca prefecții să fie numiți politic, deputatul Ioan Dîrzu a răspuns: ”Am auzit că sunt foarte multe discuții pe acest aspect și din punctul meu de vedere ar fi o măsură bună. Sigur, ea trebuie analizată. Cred că ar fi o măsură bună, ne-am cam ascuns în ultima vreme că sunt funcționari publici, dar au fost desemnați de nu știu ce partid, chestiuni de genul acesta. Eu cred că este o atitudine corectă: prefectul vine odată cu guvernul, pleacă odată cu guvernul. Și vă mai spun următorul lucru, dacă un partid politic este la guvernare cum poate să pună în aplicare (n.r. măsurile) reprezentantul guvernului din teritoriu, care e funcționar public și apolitic. Mie mi se pare chiar o aberație. Dimpotrivă, el trebuie să fie cel care pune în aplicare politica guvernului în teritoriu și atunci chiar cred că trebuie să fie om politic. Cu siguranță ele (n.r. aceste aspecte) vor fi dezbătute și analizate în perioada următoare”.

Ioan Dîrzu a declarat, răspunzând altei întrebări, că nu știe cine va fi prefect în județul Alba, iar până în prezent nu au existat astfel de discuții, precizând că trebuie văzut care va fi varianta, ”politic sau apolitic”. Totodată, în cazul în care va fi politic, Ioan Dîrzu a spus că nu știe din partea cărui partid va fi, PSD sau ALDE, deoarece este ”un subiect care nu a fost abordat”.

”Nu pot să vă dau un răspuns. De ce nu? Pentru că este un subiect care nu a fost abordat”, a spus Dîrzu, precizând că prioritățile conducerii PSD și ale Camerei Deputaților au fost altele.

 Fiind întrebat când va fi numit noul prefect, în Alba, Ioan Dîrzu a spus că el crede că în luna ianuarie. 

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

8 Răspunsuri la Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, despre numirea politică a prefecților: Ar fi o măsură bună, ne-am cam ascuns în ultima vreme

 1. Mihai 10.01.2017 la 15:13

  Nu se poate, când era USL la guvernare era blat. Poate acum…….

 2. ANDREI 10.01.2017 la 17:22

  Va felicit pentru echipa PSD care reprezentați județul- I. Dirzu si D. Breaz. Sunt de acord cu afirmația ca ,,prefectul vine odată cu guvernul, pleacă odată cu guvernul – ca să pună în aplicare politica guvernului în teritoriu „.
  Dar ce spuneți de numirea politica a directorilor de școli? Ce spuneți de faptul că nu s-a respectat metodologia 5080/2016 cu privire la respectarea propunerii directorului de către Consiliul Profesoral? Una a propus Consiliul Profesoral la școlile din Crăciunelul de Jos, Valea Lungă, Zlatna și alta a fost numirea. S-au numit directori cei propuși de primari(PNL-iști), chiar dacă la ISJ s-a depus documentația conform metodologiei.

 3. Ion 10.01.2017 la 19:10

  Asta nu stie niciodata nimic. Dar sa vedeti cum ne trezim cu vreun politruc gen Zdranc, mare specialist in NIMIC. Ca daca-i sa fie numit politic, la ce-i mai trebuie si competenta?

 4. Ganditorul 10.01.2017 la 20:13

  Horatiu Josan prefect de Alba – ar fi o varianta plauzibila .

 5. aiudeamul 10.01.2017 la 23:31

  Ha.ha

 6. Bula 11.01.2017 la 7:49

  Tipica politizare pesedista …. ciuma rosie se intinde iarasi …. pai si directorii de scoli pun in aplicare politica de partid … sa-i numim si pe ei tot politic? si femeile de serviciu, soferii, maturatorii de stazi, etc?
  Romania nu va fi administrata cel putin 1 an – perioada in care pomenile electorale si schimarea aparatului administrativ va fi … politica pesede!

 7. a 11.01.2017 la 11:56

  Mai Strula, voi Cum ați făcut?
  La fel. Și nu ați realizat nimic pentru oamenii simpli.
  De ce nu i lăsați să facă ce si-au propus.
  Toată ziua hoții, striga hoții.
  Trebuie să vă luați doza de rudotel și să nu vă calmați.
  Felicitări domnului Darzu și Breaz.
  Iar despre domnul Dragnea, toate cele bune,sănătate și spor la lucru.
  Oamenii astia chiar vor sincer să muncească pentru tara asta care este în deriva.
  SUCCES! ! !

 8. Vergil Lacatus 12.01.2017 la 0:05

  Intr-un judet, atunci cind conducerea Prefecturii nu este legata ombilical de conducerea Consiliuului Judetean si amindoua de guvern cred ca in acest caz putem vorbi de un dezastru pe toate planurile, dezastru pe care cel mai pregnant il simte „prostimea”.
  DACA VRETI UN EXEMPLU, priviti va rog la ce-am parcurs la nivel national in guvernarile coabitante. Guvernul si presedentia s-au comportat si se va comporta ca doi boi care trag la aceelasi car, numai ca unul trage intr-o directie si celalalt in alta directie si de mersul inainte a acestei tari s-a ales si se alege in continuare praful.