Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, lideul ALDE Alba: „Bate vânt de poluare dinspre municipiul Sebeș”

CRIȘAN Alin

Publicat

în

Ioan Lazăr, lideul ALDE Alba: „Bate vânt de poluare dinspre municipiul Sebeș”

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a contestat din nou, astăzi, în conferința de presă, lipsa de reacție a autorităților cu privire la calitatea îngrijorătoare a aerului din Sebeș, Alba Iulia și Zlatna.

În urmă cu câteva zile, Ioan Lazăr posta pe pagina personală de Facebook un semnal de alarmă pentru autorități cu privire la poluarea excesivă, care, susținea acesta, „este posibil sa vină dinspre municipiul Sebeș”.

„Având în vedere că în ultimele zile au fost înregistrate sau intenționat neînregistrate, valori alarmate ale PM 10 (praful din atmosferă), care este posibil să “vină dinspre municipiul Sebeș”, se impune ca instituțiile abilitate, Instituția Prefectului jud. Alba și Garda de Mediu Alba, să vină urgent cu precizări, deoarece cetățenii județului Alba sunt îngrijorați de informațiile care apar pe rețelele de socializare și în presa locală despre aceste valori alarmante.”

Postarea liderului ALDE nu a avut efectul scontat pentru autorități, dar a reușit să convingă 20 de oameni din Sebeș să se reîntoarcă în partid. Nicoale Besoiu a declarat că s-a luat această decizie datorită implicării de care a dat dovadă politicianul albaiulian.

„Ioan Lazăr este singurul politician din județ care s-a interesat de starea de lucruri și a invitat autoritățile să găsească soluții pentru această situație alarmantă.”

„Noul” membru ALDE susține că unul dintre factorii poluanți nu se calculează în Sebeș, astfel calitatea aerului la nivelul orașului este verde (bună), iar la Alba Iulia și Zlatna, indicii arată valori alarmante, roșu și chiar și violet (rău și foarte rău).

„Ceea ce am văzut la trei zile după luarea de poziție a lui Ioan și a presei, este că s-a trecut la Alba Iulia la verde, la Zlatna la verde, iar la Sebeș au reușit să pornească măsurarea PM10.”

Astăzi, calitatea aerului în Sebeș este foarte bună, Alba Iulia stă sub incidența medie a calității, iar Zlatna stă foarte rău la capitolul „aer curat”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea