Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr, după trecerea moțiunii: PSD Alba este ca un măr care are în vârf un măr mare și roșu, roșu, plin de viermi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moțiunea de cenzură și debarcada Guvernului PSD a fost o necesitate pentru România, consideră liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr. Făcând referire strict la activitatea politică la nivel local, Lazăr vede organizația PSD Alba ca pe un măr cu multe mere roșii, având în vârf un măr mare și roșu, roșu, dar care nu este președintele partidului.

„Eu am fost în opoziție Ioan Dîrzu, cu conducerea PSD, dar nu cu membrii și cu simpatizanții partidului.  PSD Alba e ca un măr cu multe mere roșii și chiar în vârf un măr roșu mare mare, dar plin de viermi. Cel mai mare vierme din mărul ăsta roșu, nu este președintele partidului, ci o persoană căreia nu îi dau numele, remunerat din foarte multe locuri, din consilii de administrație, de la Prefectură, în timp ce tineri ai PSD au rămas fără funcții, fără a fi cooptați foarte mulți tineri valoroși: cum ar fi Bogdan Medrea, Daniel Zdrânc sau Horațiu Clepan.

Sunt de asemenea foarte mulți primari ai PSD, oameni de bine, gospodari care au fost mințiți, umiliți si jigniți de conducerea PSD, în frunte cu Ioan Dîrzu”, a declarat Lazăr.

Liderul ALDE Alba speră ca în viitorul apropiat, la următorul congres ALDE, partidul să se redefinească și să nu mai fie perceput ca un partid de stânga: „Sper să redevenim un partid cu credibilitate, atât pe plan național, cât și extern, chiar dacă la europarlametare am obținut un rezultat foarte slab, datorită neimplicării suficiente a președinților de filiale și a întregii organizații”.

Lazăr a mai precizat că deși s-a vehiculat ideea că s-ar întoarce la vechea dragoste, Partidul Național Liberal, el va rămâne în ALDE “să fiu un liberal adevărat așa cum am fost de prin ‘94-’95”.

Una dintre greșelile pe care ALDE le-a făcut la europarlamentare, consideră Ioan Lazăr că a fost necooptarea pe locurile eligibile, a unui candidat tânar: „Aș da și un nume, pe care îl vedeți foarte prezent, este vorba de Tudor Ionescu, consilier în primăria capitalei, un tânăr de viitor, de perspectivă. Nu cred că era o greșeală dacă ALDE deschidea lista la europarlamentare cu el”.

Totodată, liderul organizației de la Alba vrea să continue să încurajeze tinerii, așa cum a făcut de când a preluat conducerea filialei. Tinerii din ALDE vor trebui să pună și ei mâna pe hățuri, să fie mai incisivi, prezenți în viața politică, să nu mai fie cu bun simț și cumsecade, este de părere Lazăr.

Ioan Lazăr mai spune că își dorește ca ALDE să rămână în opoziție și să nu intre la guvernare: „ALDE sper să facă o opoziție constructivă. Eu voi critica și nu voi tăcea atunci când voi considera că nu sunt respectate valorile liberale. Cred că vom susține un guvern minoritar al PNL, fără să avem pretenția să intrăm în guvernare.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea