Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, despre protestul RCA: Guvernul trage de timp, putea rezolva problema, iar președintele a intervenit exact ca Băsescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, vineri, că Guvernul ar fi putut rezolva problema transportatorilor privind scumpirea RCA-ului astfel încât să nu se ajungă la asemenea proteste.

Ioan Lazar01”Guvernul trage de timp, putea rezolva problema asigurărilor încă din fașă. Nu era nevoie să se ajungă la o așa destabilizare, la un așa scandal privind asigurările care sunt extraordinar de mari. Președintele face un joc de imagine, a intervenit exact ca Băsescu. Exact același stil, în ultimul moment și, bineînțeles, că a rezolvat problema. După mine e un joc de imagine”, a spus Lazăr, în cadrul unei conferințe de presă.

Sute sau chiar mii de transportatori și șoferi au protestat, joi, pe mai multe drumuri naționale din țară, și chiar în București, din cauza scumpirii RCA-ului.

Transportatorii din Alba s-au alăturat, joi, celui mai amplu protest organizat la nivel național faţă de creşterea preţurilor la asigurările auto RCA. Încă de dimineață, pe șoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia s-a format o coloană din zeci de camioane care se vor deplasa până la Miercurea Sibiului, unde se vor întâlni cu protestatarii din județul vecin.

Asociațiile reunite ale transportatorilor au ajuns miercuri la o înțelegere cu Guvernul care a decis ca tarifele RCA să fie înghețate pentru 6 luni, dar solicită ca la stabilirea nivelului acestor tarife să se țină cont de datele existente privind valoarea daunei medii pe fiecare categorie de autovehicul.

Transportatorii reclamă faptul că tarifele RCA au crescut şi de cinci ori în ultimul an. Au cerut Guvernului să intervină pentru a îngheţa preţurile, fapt care s-a întâmplat ieri, pentru şase luni, prin ordonanţa de urgenţă adoptată de executiv şi publicată aseară pe site-ul Ministerului Finanţelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea