Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr: Aș limita dreptul primarilor, parlamentarilor și consilierilor la două mandate succesive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PLR Alba, Ioan Lazăr, este de partea inițiativei legislative a deputaților Cezar Preda și Gheorghe Udriște, care prevede că aleșii locali primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate succesive. Ba chiar mai mult, Lazăr spune că două mandate sunt suficiente și pentru deputați sau senatori.

Ion Lazar02”Dacă stau mai mult de două mandate încep să-și facă cooperativa lor cu oamenii lor. Sunt, cred, doar 5-6 președinți de Consilii județene neanchetați de DNA. De asta se ajunge la ceea ce vedem noi la televizor”, a spus Ioan Lazăr.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Iniţiatorii inițiativei legislative au considerat că, după două mandate consecutive, aleşii locali construiesc în jurul lor un sistem politic şi instituţional local în care orice competiţie electorală locală reală devine imposibilă şi există situaţii concrete în care monopolul unei persoane sau a unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunităţi a dus la acuzaţiile de nepotism, conflict de interese sau corupţie.

Ioan Lazăr a afirmat că președinții de Consilii județene, chiar și primarii, ar trebui aleși în două tururi de scrutin.

”S-ar putea să fie mai bine ca și primarii să fie aleși în două tururi de scrutin. Nu am făcut o analiză, nu am stat să mă gândesc, dar ca un prim impuls, ar fi mai bine ca și primarii să fie ales în două tururi”, a mai spus președintele PLR Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea