Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Dosarul Pomponio-DGFP: Ioan Dobra, Dorin Conţan, Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas, eliberaţi la Curtea de Apel Alba Iulia! Ei pot părăsi arestul doar dacă ÎCCJ confirmă soluţia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în această seară judecarea în stare de libertate a celor patru angajaţi de la Finanţe care se află în arest preventiv în dosarul Pomponio-DGFP încă din luna mai 2011.

Este vorba despre Ioan Dobra, fost director adjunct, Dorin Conţan, fost şef de serviciu în cadrul instituţiei, Mihail Sârbu şi Ioan Ispas – inspectori fiscali. Cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara au fost formulate la termenul de joi, 26 ianuarie, când au şi fost audiaţi cei patru inculpaţi, de altfel singurii arestaţi în această cauză din totalul de 12 trimişi în judecată.

Ei vor putea părăsi efectiv arestul doar dacă soluţia dată de Curtea de Apel Alba Iulia va fi confirmată şi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei albaiuliene, Cosmin Muntean, decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ.

Cei patru inculpaţi sunt acuzaţi de sprijinirea şi îndrumarea unui grup infracţional nestructurat de la societatea Pomponio dar şi pentru omisiunea de a sesiza organele de anchetă. În sarcina lui Ioan Dobra a fost reţinută şi infracţiunea de conflict de interese.

La audierea care a avut loc joi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia cei patru inculpaţi nu au recunoscut faptele reţinute de procurori pe numele lor, cu mici excepţii. Spre exemplu, fostul director adjunct Ioan Dobra a admis că, la un moment dat, s-a aflat în conflict de interese.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea