Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ioan Dîrzu: Supermarketurile trebuie să fie închise în weekend, iar peste 51% dintre produsele de pe rafturi să fie fabricate în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 51 la sută din produsele existente într-un supermarket trebuie să fie ”din și fabricate în România”, a spus, joi, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus că produsele tradiționale românești trebuie să aibă un raion special în supermarketuri, iar aceste magazine ar trebui mutate în afara localităților pentru a oferi ocazia producătorilor și procesatorilor interni de a se afirma pe piață.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ioan Dirzu01

Carnea de porc și de vită în viu este foarte ieftină, iar în supermarketuri ajunge de 5-10 ori mai scumpă, spune Ioan Dîrzu.

”Parcările, dacă tot sâmbăta și duminica vor fi închise supermarketurile, până se vor muta în afara localității, – sper să reziste ministrul până atunci – să le transformăm în piețe volante pentru producătorii locali. Am văzut o piață volantă în Paris. În 20 de minute, din nimic, au apărut corturile, mașinile, dotate și tot ce trebuie. Propun ca parcările lor (n.a. supermarketurilor) să fie folosite pentru comercializarea produselor tradiționale românești”, a spus Ioan Dîrzu.

Acesta afirmă că supermarketurile ”omoară comerciantul mic”.

”Supermarketurile trebuie scoase în afara localității. Cum gestionăm problema cu producătorii români care nu au posibilitatea să liciteze pentru supermarketuri? Tinerii nu mai au parte să mănânce o mâncare sănătoasă”, a mai afirmat Dîrzu.

Acesta a spus, vorbind despre o declarație a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, că România ”poate să hrănească 18 milioane de oameni și, din păcate, s-a ajuns ca noi, prin produsele pe care le obținem în România, să hrănim 30% din populație. De aici rezultă clar că multe produse sunt din import”.

”Funcționarea supermarketurilor în interiorul orașelor sâmbăta și duminica e o măsură exclusivă pentru România pentru că noi știm că în alte țări, Ungaria, Austria, în weekend, și după ora 18.00, sunt închise și nu funcționează în comunitățile din centru”, a mai spus Dîrzu.

Deputatul a spus, la final, că dacă ministrul Agriculturii nu își va respecta promisiunea privind închiderea supermarketurilor în weekend și susținerea producătorilor tradiționali îi va cere demisia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea