Ioan Dîrzu (PSD): Guvernul a majorat plafonul de venit privind acordarea ajutorului de 200 de euro pentru achiziția unui calculator de către elevi și studenți

Guvernul PSD aplică politici social-democrate în Educație și ia măsuri concrete pentru creștere accesului la educație pentru elevii și studenții din familiile cu venituri mici.

Guvernul a majorat plafonul de venit privind acordarea ajutorului de 200 de euro pentru achiziția unui calculator de către elevii și studenții cu venituri mici.

Astfel plafonul pe membru de familie pentru stabilirea elevilor/studenților care pot beneficia de acest ajutor a fost majorat de la 150 lei la 250 lei. Este prima actualizare din 2004 când a fost introdus programul Euro 200. Pentru anul 2018 sunt estimați peste 13.500 de beneficiari ai acestui program.

Este o nouă dovadă că Guvernul sprijină accesul la educație și formare profesională pentru cei cu venituri mici.

Implementarea principiului egalității de șanse în educație, îmbunătățirea performanțelor educaționale, abilităților și competențelor tuturor copiilor și tinerilor, prin accesul la un sistem de educație de calitate, relevant și incluziv sunt cheia pentru creștere economică și prosperitate.

Pentru anii 2019 și 2020 este absolut necesară creșterea alocărilor bugetare, pe măsura importanței domeniilor educației și cercetării științifice, pentru dezvoltarea României moderne, astfel încât să poată fi atinse obiectivele propuse. Eficiența intervențiilor, în ceea ce privește atât rezultatele obținute, dar și resursele investite, nu poate fi atinsă decât prin elaborarea unor politici publice integrate, între domeniul educației, politic care să sprijine elevii și studenții mici să se școlarizeze în aceleași condiții ca cei bogați.

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...