Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu, PSD Alba: PNL nu vrea Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții deoarece îi urăște pe români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL atacă Legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FDSI) pentru că îi urăște pe români așa cum i-a urât și Traian Băsescu. PNL  pur și simplu nu se împacă cu ideea că românii trebuie să trăiască mai bine, să-și reînvie industria, economia, să aibă locuri de muncă și să poată trăi decent în țara lor. PNL vrea ca doar oamenii lor de afaceri și străinii de prin Austria și Germania să trăiască bine în România.

Atacarea la CCR a Legii FSDI demonstrează  lipsa de pregătire politică a opoziției. Fac un abuz de drept extraordinar doar pentru a încerca să oprească lucrurile bune pe care PSD le face pentru români.

Românii trebuie să înțeleagă că FSDI este o societate care va face investitii, la fel cum este Compania Națională de Investiții, companie creată tot de către PSD.  Această societate se capitalizează prin aport în numerar și acțiuni deținute de stat la anumite societăți deja existente. De asemenea, se va capitaliza și din împrumuturi (obligațiuni și credite) astfel încât să poată susține proiecte macro. Managementul fondului va fi unul independent de stat și astfel UE nu va clasifica societatea ca făcând parte din administrația publică, tocmai pentru a se împotmoli marile proiecte în proceduri birocratice și decizii stupide ale unor funcționari de carieră.

Obiectivul FSDI este dezvoltarea economică prin investiții în infrastructură și companii strategice, întărirea rolului activ al statului prin administrarea adecvată a participațiilor minoritare și obţinerea de lichidități din emisiunea de obligațiuni, valorificarea anumitor active, dividende și alte surse atrase în proiectele de investiții.

Estimăm că peste 8 mld. € vor intra în economia României în următorii 3 ani prin FSDI. Fondul va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, C.E.C., Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, nave, garnituri de tren etc.

Cele mai mari investiții ale FSDI în următorii 3 ani se vor realiza în sănătate, prin construcția unui spital republican și a 8 spitale regionale. Valoarea totală finanțată din FSDI este estimată la 3,5 mld. €.

Alte 3 mld. € vor viza construcția de autostrăzi și căi ferate rapide, având prioritate autostrăzile care nu pot fi finalizate sau demarate din fonduri europene până în 2020.

Sunt prevăzute programe noi pentru redresarea zootehniei, zonei montane, mineritului și ale altor sectoare deficitare, pentru care s-au întocmit programe și alocat fonduri din surse externe și din resurse interne, inclusiv din FSDI. În acest domeniu voi contribui activ și voi asigura dialogul între beneficiarii din industria alimentară, agricultură și zootehnie și Guvern.

Prin investițiile masive ale statului, din FSDI și fonduri europene, salariul mediu brut în România va depăși 1.000 € în 2020, lucru pe care PNL-PDL nu a vrut, nu a putut și nici nu dorește să-l facă în viitor.  Ei știu  în schimb să-i umilească pe români tăindu-le salariile și pensiile.

 

Ioan Dîrzu

Deputat al Partidului Social Democrat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea