Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu, PSD Alba: Începe perioada de acordare a voucherelor de vacanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou angajament important asumat de PSD devine realitate – voucherele de vacanţă. Acordarea și utilizarea lor înseamnă un sprijin extraordinar pentru turismul românesc dar și un beneficiu pentru milioane de angajați în sistemul public care, prin munca pecare o desfășoară zilnic pentru buna funcționare a serviciilor publice, merită acest beneficiu.

În cifre, programul ”vouchere de vacanță” înseamnă:

  • Beneficiari direcți – 1.200.000 de angajați de stat.
  • Valoare totală vouchere de vacanță acordate în 2018 – aprox 400 de milioane de euro.
  • Beneficiari afiliați – peste 10 000 de locații/unități turistice din toată țara – hoteluri, restaurante, unități de tratament balnear, pensiuni, chiar și persoane fizice autorizate care s-au înregistrat ca prestatori de servicii turistice și s-au afiliat.
  • Valoare brută voucher – 1450 lei/brut cu valabilitate 1 an.
  • Voucherele de vacanță pot fi în format print sau electronic, pe un CARD dedicat.

Voucherele nu pot fi tranzacționate și nu pot fi vândute. Sunt nominale, pentru că reprezintă un beneficiu pentru fiecare angajat în parte.

Fiecare voucher de vacanță se impozitează doar cu 10% – așa cum se impozitează orice tip de venit; reprezintă un beneficiu în plus și e normal să fie impozabil.

La valoarea voucherului de vacanță nu se aplică contribuții sociale. Pentru fiecare angajat care-l primește este ca o bonificație specială, menită să-i permită/faciliteze un sejur turistic în România.

Ioan Dîrzu

Deputat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea