Ziarul Unirea
 

Ioan Dîrzu, PSD Alba: De mult timp visam să revăd sistemul de irigații pe care România l-a avut cândva

Sistemul național de irigații renaște în guvernarea PSD, în beneficiul fermierilor români care și în acest an vor avea gratis apa necesară irigațiilor. Tot mai multe instalații sunt puse în funcțiune pentru o suprafață tot mai mare. Investițiile sunt consistente și se vor ridica până la finalul anului 2020 la peste 1 miliard de euro.

Zeci de amenajări, abandonate în ultimii 20 de ani, au fost readuse la viață. L-am rugat pe domnul ministru Daea să acorde o mai mare importanță și sistemului de irigații din județul Alba, acesta fiind vital pentru unele comunități rurale cu tradiție în cultivarea unor legume.

Până acum s-au umplut cu apă canale în lungime totală de peste 1.100 de km. În final, în 2018, se va ajunge la 2000 de km.

1,2 milioane de Ha  este suprafața pregătită de irigații sistematice în 2018, mai mare cu aproape 380 de mii de Ha decât anul trecut Sunt deja semnate contracte de irigații pentru mai mult de 800 de mii de ha.

Fermierii vor primi gratis, și în acest an, apa pentru irigații și alte forme de sprijin pentru prevenirea unor catastrofe naturale care să afecteze culturile.

Pentru orice fel de probleme ale fermierilor din județul Alba pe această temă, le vin în ajutor și îi rog să-mi scrie la adresa ioan.dirzu@cdep.ro

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...