Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Circa 10.000 de familii din Alba ar beneficia de legea care prevede creșteri salariale în sănătate și educație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că aproximativ 10.000 de familii ar beneficia de legea care prevede creșteri salariale în sănătate și educație, adoptată recent de deputați, însă contestată de Guvern.

Dirzu01Ioan Dîrzu a spus că în județul Alba 5.400 de persoane lucrează în educație și 4.200 în sistemul sanitar, iar bugetul național permite majorarea.

”La ce a trimis județul Alba în Parlamentul României cinci deputați, ca prezenți să fie doar doi. Subsemnatul și colegul Călin Potor. Eu întreb, nu acesta este rolul celor care votează legi bune sau foarte bune în Parlament, să facă lucruri bune pentru cetățenii din județ și din România? În județul Alba avem aproximativ 5.400 de persoane: personal didactic, nedidactic și auxiliar și aproximativ 4.200 de persoane care lucrează în mediul sanitar: medici, asistenți și personal auxiliar. Făcând un total înseamnă circa 10.000 de familii care începând cu data de 1 ianuarie pot beneficia de cei 15%”, a spus Dîrzu.

”Necesarul sumei pentru un an întreg, pentru această majorare, e de 9 miliarde de lei. Această creștere înseamnă un plus de 9 miliarde de lei. Astăzi, în bugetul național, suma necheltuită e de 27 de miliarde de lei. Creșterea economică, anunțată pe site-ul Guvernului și de către Institutul de Prognoză, care e apolitic, e de 6 la sută din PIB și aduce un plus la bugetul național de 50 de miliarde de lei, la sfârșitul anului”, a mai spus Dîrzu.

În aceste condiții, deputatul de Alba se întreabă de ce legea ar trebui contestată la Curtea Constituțională.

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că Guvernul va cere un control de constituţionalitate pe Legea aprobată luni de deputați și care prevede mai multe creşteri salariale pentru bugetari.

Într-o conferință de presă, premierul Dacian Cioloș a declarat că nu este posibil ca parlamentarii să nu fi ştiut despre Legea responsabilităţii fiscale, potrivit căreia cu şase luni inainte de alegeri nu se mai adoptă acte normative legate de salarii.

Deputaţii au adoptat luni după-amiază legea pentru aprobarea OUG 20 care prevede mai multe creşteri salariale pentru bugetari cu 184 de voturi „pentru”, un singur deputat refuzând să îşi exprime votul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea