Ziarul Unirea

Ioan Dîrzu: Ce înseamnă pentru România un guvern condus de Mihai Răzvan Ungureanu

    Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu nu înseamnă altceva decât un alt guvern Traian Băsescu. Desemnarea lui Răzvan Ungureanu peste o structură de guvern controlată de aceeaşi coaliţie este doar încercarea PDL şi a lui Traian Băsescu de a se agăţa de putere. Şi acest Guvern este voinţa unui singur om, exact aşa cum a fost şi Guvernul Boc. Soluţia aleasă de Traian Băsescu arată că nici el, nici PDL nu au înţeles absolut nimic din revendicările oamenilor. Mai mult, PDL şi Traian Băsescu i-au adus elogii lui Boc, anunţând apoi că se va continua pe aceeaşi linie. Nu înţelegem de ce a trebuit să plece Boc, dacă ar fi să ne raportăm doar la mesajele transmise de actuala putere. Este foarte clar că soluţia aleasă de Traian Băsescu nu dă absolut nici o speranţă românilor. Semnalul Puterii a fost cât se poate de clar – vom continua pe aceeaşi linie, cu acelaşi stil de guvernare, cu oamenii din eşalonul doi. Prin urmare, soluţia PDL este: „la vremuri noi, tot noi!”. Adică, deşi România cere o schimbare profundă, Băsescu ne oferă o schimbare minoră, de formă, adică de ochii lumii. Asta nu înseamnă altceva decât o sfidare directă la adresa celor peste 80% dintre români care nu mai au încredere în actuala Putere. Mai mult, această soluţie este propunerea unui om – Traian Băsescu – cu un grad de încredere sub 10%. Noi avem doar schimbarea unei feţe, când un întreg mecanism politic rămâne tot acolo: oamenii sunt numiţi politic în funcţii de mare competenţă; deciziile se iau partizan, fără să se ţină seama de profesionalism. Şi asta în timp ce românii cer readucerea competenţei în actul de guvernare. Să nu uităm că protestele de stradă au pornit de la modul profund anormal în care un specialist – Raed Arafat – a fost tratat de Traian Băsescu. În ceea ce ne priveşte, USL nu acceptă acest Guvern şi se va pregăti pentru alegeri. Înţelegem că în prezent se repetă evenimentele din anul 2000: PDL încearcă să se salveze, ascunzându-se în spatele unei persoane cu imagine relativ bună; PDL va pierde cu siguranţă alegerile, fiind în pericol de a nu intra în Parlament; există riscul ca, din cauza reacţiei total nepotrivite a acestei Puteri, să asistăm la o creştere a forţelor extremiste, care pot deveni principala forţă de opoziţie în viitorul Parlament. În opinia USL, alegerile anticipate sunt soluţia corectă pentru ieşirea din actuala criză politică şi socială. USL Alba susţine că soluţia alegerilor anticipate şi/sau a guvernului de tehnocraţi a fost aleasă peste tot în Europa, în situaţii asemănătoare cu cea din România sau chiar mai puţin grave. De ce  în ţara noastră nu se poate aşa ceva?

Ioan DÎRZU, preşedintele PSD Alba, copreşedinte al USL Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

Aurelian 11 februarie 2012 at 18:00

Gargara, Darzule, gargara, Gogosi pentru a adormii PeNaLi.

Costel* 12 februarie 2012 at 13:12

Guvernul Ungureanu este guvernul Basescu 2. Boc saracul cand participam la manifestatii anti ne supraveghea cu coasa si cu lopata, domnul Ungureanu si cu domnul Basescu ne va supraveghea la manifestetiile anti … cu serviciile secrete si sa te ti nu peste mult timp cu dosare penale… aceasta fiind cea mai prolifica activitate basista. Sinistratii si zapada pentru dumnealor nu conteaza. Unde esti domnule Basescu cu podul de la Maracineni … ma rog pentru „baie” se potriveste mai mult apa ca zapada.

Aurelian 12 februarie 2012 at 13:36

Ii ce vreti voi, dar l-a paralizat pe Cr(et)in Antonescu, care se si vedea Presedinte inainte de termen, ca sa ii spunem pe romaneste, i-a dat m.u.i.e., deci Antonescu a luat-o si in mana, ca la invatat bine Paul Laba Pacurar! Ramaneti cu latratul , ca si cainii dupa ce trece ursu!

Nicu 13 februarie 2012 at 15:52

Prietene, pana acum am apreciat faptul ca la orice articol al USL tu aveai comentarii importiva. Aceste aprecieri nu au fost pentru ca aveai dreptate, ci pentru ca exista si oameni care nu sunt de acord si care o spun deschis. DAR…de aici si pana la aceste injuraturi si insulte, sincer sunt convins ca tu ai o mare problema undeva la mansarda! Ai putea sa vorbesti frumos atunci cand nu esti de acord cu cineva? Sincer la problemele tale psihice, nu cred ca vei putea sa o faci!
In rest, spor la comentarii!

F0 12 februarie 2012 at 20:55

Guvernul Ungureanu este egal cu guvernul BOC 2 ? Este mai grav… Pentru prima oara Romania are premier un EVREU care prevad de pe acum ca va face mult mai mult rau Romaniei decat a facut BOC ! El a fost pus acolo de Mosad in cardasie cu Basescu si prietenii sai de peste Ocean, Marele Licurici si FMI ca sa fure tot ce mai este de furat in acest an.

F0 12 februarie 2012 at 20:52

Darzule… MacBook-ul ala il afisezi asa „de impresie” pe birou ca probabil ai auzit ca este la moda sa folosesti prodese Aple.

gigii 13 februarie 2012 at 6:08

Ungureanu este mai mult decât sunt candidaţii PSD din Abrud şi Alte localităţi. Nu este atât de prost ca şi candidatul dumneavoastră la funcţia de primar a oraşului Abrud.Ştiţi că acesta sa propus, fără a fi ales nici măcar de membrii PSD.Eu sunt membru PSD de peste 17 ani, nu ma întrebat nimeni, pl.ătesc cotizaţie. Dintre cei care l-au ,,ales”, sunt doar nişte oameni fără probitate morală, o mică gaşcă cărora domnul candidat la această funcţie lea promis nişte oscioare. Ruşine domnule Dârzu, nu ştiţi ce se întâmplă în ograda dumneavoastră.

Badia 13 februarie 2012 at 8:19

Luare de cuvant fara continut> a rog sa va uitati in jurul dumneavoastra inainte de a critica. Boc asa cum a fost putem spune ca a avut si parti bune si parti rele. Ce masuri au luat acum cateva ore grecii si austriecii? Cam aceleasi ca si cele luate in Romania. Ce masuri au luat germanii, spaniolii si italienii? Cam tot asa ca si grecii, si austriecii. Atunci? Cred ca starea actuala a economiei romanesti nu se datoreaza doar celor din PDL ci si celorlalte guverne. Sa ne amintim de guvernul PDSR din perioada 92- 96, guvern care a reusit sa provoace o inf;latie fara precxedent in Romania si care a desfiintat industria si econumia pentru ca apoi sa se ocuper de ceea ce a ramas cei 15 000 de specialisti ai CDR.
Ne place sa acuzam si sa vedem paiul din ochiul celuilalt, dar nu recunoastem ca si noi am gresit. Posrtocalii au furat si eii cate ceva, nimeni nu spune altfel, dar sa ne aducem aminte si de marile tunuri date de celelalte guverne. S-a risipit in doar 20 de ani munca de peste 50 a zeci de milioane de romani, care s-au trudit pentru ca o mana de „baieti desdtepti” sa se inbogateasca. Alesii nostrii, asazisii „pliticieni” au avut grija de ei. Si-au creat si si-au votat legi speciale pentru a-si netezi lor si rudelor calea spre imbogatire rapida „legala”. Cand se va face o verificare a modului de acaparare a a tator bogatii? Tuturor, inclusiv dumneavoastra domnule Darzu. Ce a facut partidul dumneavoastra social pentru ajutorarea celor multi? Legi pentru alesi?

caiutz 13 februarie 2012 at 11:13

CE inseamna guvernul Strulica ?Nimic.Doar un guvern de fosti activisti UTC si ceva secu….

Comentariile sunt oprite