Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Asistăm stupefiaţi la linşajul unui mare om politic român – Adrian Năstase

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Decizia judecătorilor privind condamnarea fostului premier Adrian Năstase ne-a lăsat fără cuvinte atât pe noi, social democraţii, cât şi pe mulţi alţi români din întreaga ţară. Ca simplu cetăţean, în primul rând, şi apoi în calitatea de preşedinte al PSD Alba, nu pot să nu am serioase întrebări legate de modul în care a fost judecat acest caz, timp de aproape 8 ani, perioadă în care Adrian Năstase a fost hărţuit permanent şi obligat să se prezinte aproape în fiecare săptămână în faţa judecătorilor. De asemenea, nu pot să nu mă gândesc la natura politică a acestui proces, având în vedere că Adrian Năstase a fost judecat în calitatea sa de preşedinte de partid. Şi, poate, această acţiune politică are o legătură cu mesajul preşedintelui Băsescu adresat lui Adrian Năstase: „Nu am să fiu un preşedinte bun pentru tine”. Desigur, stilul băsescian ne este cunoscut tuturor, iar ameninţările se simt în fiecare cuvânt adresat de Băsescu printre zâmbete forţate. Decizia instanţei cu privire la condamnarea lui Adrian Năstase face parte din planul de acţiune al grupării portocalii a lui Băsescu de a defăima conducerea Partidului Social Democrat, astfel încât USL să îşi piardă treptat credibilitatea şi să nu îşi poată îndeplini angajamentele luate la preluarea guvernării. Trebuie să amintesc faptul că Adrian Năstase este un stâlp al PSD, unul dintre cei mai performanţi premieri ai României, un om de cultură, un profesor universitar care a format multe generaţii de specialişti. Mulţi dintre noi au urmărit cu stupefacţie cum Traian Băsescu a încercat, timp de 8 ani, să distrugă un om de valoare, un lider politic. Acest caz este încă o dovadă a războiului politic lansat de Traian Băsescu, un preşedinte orbit de răutate şi de dorinţa de răzbunare împotriva celor care au demnitate şi refuză să i se supună.
Avem un respect deosebit pentru Adrian Năstase, un lider şi un profesionist desăvârşit, care a ajutat foarte mult România în activitatea sa. În opinia mea, Năstase a fost târât într-un scandal controversat şi, deşi procesul s-a încheiat, au rămas şi acum multe întrebări fără răspuns. Pe parcursul celor 8 ani, au existat foarte multe acuzaţii nefondate, acuzaţii care n-au fost niciodată dovedite. La capătul acestui calvar, nu ne rămâne altceva de făcut decât să respectăm decizia justiţiei, indiferent ce părere avem fiecare dintre noi în legătură cu această sentinţă. Îi dorim însănătoşire grabnică şi puterea de a lupta mai departe pentru a-şi demonstra nevinovăţia.
Ioan DÎRZU, preşedinte al PSD Alba, copreşedinte al USL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea