Rămâi conectat

Curier Județean

Ioan Dîrzu a adus un ministru la Câmpeni

Publicat

în

1 Decembrie – sărbătorit în capitala Ţării Moţilor, la iniţiativa primarilor USL din Apuseni, în prezenţa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Ziua Naţională a României a reprezentat un moment de sărbătoare pentru locuitorii din Apuseni şi, desigur, pentru cei de la Câmpeni. Este pentru prima dată, după mulţi ani, când la iniţiativa primarului oraşului Câmpeni, Călin Ioan Andreş, şi a primarilor USL din Apuseni, se or­ganizează o sărbătoare de 1 decembrie, dedicată moţilor. La eveniment au participat peste 1.000 de persoane din zona Apusenilor, iar printre invitaţi s-au aflat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, preşe­dintele PSD Alba, Ioan Dîrzu şi pre­şedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu. Oficialităţile au depus coroane de flori la statuia lui Avram Iancu, din centrul oraşului Câmpeni, iar participanţii au asistat apoi la un spectacol de colinde şi muzică populară susţinut de mai multe ansambluri folclorice din zonă. „Avem ocazia, de 1 decembrie, să demonstrăm că prin unitate, solidaritate şi bună colaborare putem realiza lucruri frumoase pentru cetăţeni. Organizarea acestui eveniment, prin colaborarea între mai mulţi primari din zona Apusenilor, demonstrează că ştim să lucrăm împreună şi sperăm ca, în anii viitori, să realizăm evenimente de o mai mare amploare. Prezenţa unui mi­nis­tru al Guvernului României la Câmpeni înseamnă pentru noi că lucrurile se schimbă în bine, pentru România şi pentru Apuseni. Le mulţu­mesc oficialităţilor pentru participare şi sperăm ca îm­preună să transformăm acest eveniment într-o tradiţie pentru Câmpeni”, a declarat Ioan Călin Andreş, primarul oraşului. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, le-a vorbit celor peste 1.000 de participanţi din zonă despre importanţa şi semnificaţia zilei de 1 decembrie. „În ultimii ani, am serbat 1 decembrie în judeţul Alba. Cred că este o datorie pentru orice român adevărat să vină în zonă cu acest prilej şi atât cât o să pot, o să fac eforturi pentru a fi aici. Am decis să vin la Câmpeni la insistenţele domnului Ioan Dîrzu. Este un om care ştie să se facă înţeles la Bucureşti şi cu această ocazie am vizitat mai multe şcoli din zona Apusenilor, pe care cu ajutorul Guvernului României sperăm să le reabilităm în cursul anului viitor. Le mulţumesc oamenilor din Apuseni pentru primirea călduroasă şi, cu siguranţă, voi reveni în zonă şi în anii următori, l-am asigurat de acest lucru pe domnul Dîrzu”, a declarat Ecaterina Andronescu. Primarii USL din Apuseni, care au susţinut organizarea Zilei Naţionale la Câmpeni, au decis să sprijine acest eveniment şi în anii următori, ei dorindu-şi să devină o tradiţie pentru zona Apusenilor. (S.D.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare: Isprăvile unui bărbat din Alba, reținut de polițiști

Publicat

în

Violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare: Isprăvile unui bărbat din Alba, reținut de polițiști

La data de 26 iunie 2022, polițiștii Secției 5 Politie Rurala Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 24 ani, din comuna Bucerdea Grănoasa, care este cercetat pentru violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 26 iunie 2022, în jurul orei 22,30, în urma unui conflict spontan avut cu o rudă, un bărbat de 58 de ani, din comuna Bucerdea Grănoasă, ar fi pătruns, fără drept, în curtea acestuia și l-ar fi agresat și amenințat.

În cursul zilei de azi, 27 iunie, persoana reținută va fi prezentată în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bicicliștii și trotinetiștii din Alba, luați „la puricat” de polițiști: Zeci de sancțiuni date de oamenii legii

Publicat

în

Bicicliștii și trotinetiștii din Alba, luați „la puricat” de polițiști: Zeci de sancțiuni date de oamenii legii

În perioada 23 – 24 iunie 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza județului Alba, o acțiune care a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii și persoanele care circulă cu trotinetele electrice.

În urma acțiunii au fost depistați și sancționați 42 de bicicliști care au încălcat regulile de circulație pe drumurile publică și 4 conducători de trotinete electrice.

Alți 339 de participanți la traficul rutier au fost sancționați de polițiști, în această perioadă.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 27.000 lei, dintre care una pentru muncă „la negru” și zeci de avertismente, în perioada 20-24 iunie 2022

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 27.000 lei, dintre care una pentru muncă „la negru” și zeci de avertismente, în perioada 20-24 iunie 2022

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2022, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate săptămînal, către Inspecţia Muncii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 20.06-24.06.2022, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate: 50

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 4179
Din care – femei : 1997

Număr deficienţe constatate: 104

Nr. sancţiuni aplicate angajatorilor : 4
Din care : – 2 amenzi în cuantum de 22000 lei din care 1 amendă-20000 lei pentru
muncă nedeclarată (1 persoană);
– 2 avertismente;

Principalele deficienţe constatate în controale :
 • primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
 • neplata salariilor la data stabilită în contractele individuale de muncă;
 • Contractele individuale de muncă cu timp parțial nu conțin clauze referitoare la repartizarea programului de lucru;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • nu se face dovada înmânării unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • dosarele personale nu conțin actele necesare angajării;
 • nu a fost întocmită programarea concediilor de odihnă pentru anul 2022;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:
Nr. total unităţi controlate: 18
Număr deficienţe constatate: 36
Număr de măsuri dispuse : 36
Angajatori sancționați: 18

Nr. sancţiuni aplicate: – 36
– 1 amendă -5000 lei;
– 35 avertismente:

Nr.evenimente în curs de cercetare : 2
Nr. actiuni de informare/constientizare angajatori : 1

Principalele deficienţe stabilite în controale:
 • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare