Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investitorii din zona Munților Șureanu acuză Consiliul Județean Alba că nu susține dezvoltarea turismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investitorii în domeniul turismului din Muntii Sureanu, din județul Alba, acuză autoritatile județene de indiferență și lipsă de implicare în ceea ce privește dezvoltarea turistica a zonei.

SureanuAceștia au atras atenția printr-o scrisoare oficială asupra “pericolului real in care se afla zona turistica definita de domeniul schiabil Sureanu, Luncile Prigoanei si Poarta Raiului”, respectiv a investițiilor pe care le-au făcut în ultimii ani și care acum “riscă degradarea si izolarea” din cauza lipsei unui “drum județean practicabil in orice conditii de vreme si de trafic intre barajul Oasa si domeniul schiabil Sureanu.”

Grupul de investitori nemulumiți au demarat în acest sens organizarea unei dezbateri la care au invitat să participe atât reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu și cât și pe cei ai presei.

 

“Grupul de investitori privati din Zona Muntilor Sureanu – Poarta Raiului doreste sa va invite la o dezbatere cu un subiect foarte important pentru economia judetului Alba: pericolul real in care se afla zona turistica definita de domeniul schiabil Sureanu, Luncile Prigoanei si Poarta Raiului (…) Consideram ca suntem partenerii Consiliului Judetean Alba care alaturi de noi trebuie sa fie interesat de dezvoltarea turistica a zonei Muntilor Sureanu. Nu cerem facilitati fiscale, nu dorim lucruri iesite din comun, vrem doar ca autoritatile judetene sa acorde acestei zone extraordinare importanta care i se cuvine si sa reabiliteze un drum de numai cativa zeci de kilometri. Un drum pe care turistii sa poata circula cu orice tip de autoturism, in ambele sensuri simultan. Un drum pe care Salvarea sau Pompierii sa nu ramana blocati sau sa-l parcurga in ore in loc de minute.

Maine Consiliul Judetean Alba inaugureaza un centru de informare turistica. Este un lucru extraordinar si il apreciem dar v-ati intrebat de ce „ inaugurarea” se face la Alba Iulia si nu la fata locului ? Oare pentru ca este prea dificil de ajuns acolo ?

CITEȘTE ȘI: FOTO: Se inaugurează Centrul de Vizitare de la Poarta Raiului din Munții Șureanu, o investiție de 1,4 milioane de lei

Va invitam sa vedeti cat de greu sau de usor se ajunge la noi in data de 15 decembrie cand dorim sa va prezentam nu vorbe sau cifre ci realitatea cruda a unui drum judetean distrus de transportul greu al exploatatiilor de lemn si de orice cadere de precipitatii.

Vom invita alaturi de noi si pe reprezentati ai Consiliului Judetean Alba intr-o ultima incercare de a-i convinge de necesitatea unei investitii al carui rezultat va fi cu siguranta un aflux mult mai mare de turisti tradus automat in noi investitii private in facilitati de cazare si masa, locuri de munca si taxe platite la bugetul local si national”; se arată în scrisoarea transmisă de investitorii din zona Șureanu. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea