Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Investiții de 3,5 milioane de euro în comuna Șugag, în drumuri și un centru pentru vârstnici

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comuna Șugag se află în plină dezvoltare, potrivit primarului Constantin Jinar, care aprezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Alba, câteva proiecte importante pe care administrația locală urmează să le implementeze în perioada următoare.

Este vorba despre amenajarea și reabiltarea a 35 de kilometri de drumuri forestiere, o investiție care se ridică la 1.420.000 de euro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Societatea Newamport SRL, care a câștigat licitația pentru aceste lucrări, urmează să amenajeze 4 drumuri noi, în prezent drumuri forestiere, ( de ex. Bârzana, Valea Tascului, Pârâul lui Tolea) și să reabiliteze alte 4 drumuri degradate (Valea Mărtiniei, Valea Mică, etc), investiții care vor dezvolta infrastructura rutieră a comunei.

Un alt proiect important cîștigat pe Măsura 322 și care, potrivit lui Constantin Jinar, urmează să fie semnat săptămâna viitoare contractul la sediul ADPRP, este înființarea unui Centru de primire a persoanelor vârstnice, în satul Dobra. Investiția se ridică la 2.000.000 de euro și trebuie finalizată până în luna septembrie 2015. Locația în care va fi amenjat centrul este clădirea dezafectată a școlii din satul Dobra, comuna Șugag.

Primarul a ținut să vorbească despre un alt proiect cu care se mândrește, respectiv cea de a doua acțiune de ecologizare a Văii Sebeșului, care se va desfășura în perioada 10-11 august. Peste 120 de elevi și voluntari vor aduna gunoaiele de pe marginea albiei Râului Sebeș pe o distanță de peste 100 de kilometri. Vor fi montate coșuri de gunoi pe marginea drumului, pe tot traseul Transalpinei, iar elevii care participă la acțiune vor împărți pliante localnicilor, șoferilor și turiștilor, cu mesaje ecologiste, de conșientizare a impactului negativ pe care deșeurile aruncate necorespunzător îl are asupra mediului înconjurător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea