Rămâi conectat

Politică Administrație

Investiții de 160.000.000 de euro în 2014, de la bugetul de stat, pentru proiectele de infrastructură din județul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Florin Roman01În 2014, pentru proiectele de interes local și regional din judeţul Alba, prin Programul Operațional Sectorial (POS) Transport 2007-2013, s-a alocat suma de 714.521.000 lei (160 de milioane de euro), a declarat ieri liberalul Florin Roman, vicepreşedinte al CJ Alba, în cadrul unei conferinţe de presă.

Roman a informat, că în această săptămână, împreună cu senatorul Teodor Atanasiu, au avut o întâlnire de lucru cu minstrul Transporturilor, Ramona Mănescu, pentru o trecere în revistă a programelor operaţionale sectoriale derulate pe raza judeţului Alba şi pentru conturarea proiectelor ce vor fi depuse în acest an, prin POS Transport, de către Consiliul Județean Alba.

Pentru construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu, porţiunea de pe teritoriul judeţului Alba, ministerul de Finanţe a alocat prin ministerul Transporturilor suma de 114.270.000 lei, Roman explicând că suma este destinată acoperiririi contravalorii unor exproprieri de terenuri.

Pentru autostrada Sebeş-Turda, de pe teritoriul administrativ al județului Alba, a fost alocată suma de 261.000.000 lei. Legat de acest proiect, vicepreşedintele CJ Alba, a declarat că până în 20 martie se aşteaptă soluţiile magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, la 1 aprilie beneficiarul va da ordinul de începere a lucrărilor, iar de la 1 septembrie vor demara primele săpături. Beneficiar al celor două autostrăzi este CNADNR SA.

Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu o viteză maximă de 160 km/h, pe tronsonul Sighişoara-Coşlariu va fi bugetată anul acesta 153.092.000 de lei, a explicat Roman, iar beneficiar este CNCFR SA. Pentru reabilitare de poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată de pe raza judeţului Alba a fost alocată suma de 880.000 de lei.

Până în 15 aprilie a.c., Consiliul Județean Alba va depune trei proiecte pentru finanţare prin următoarea sesiune a POS Transporturi  respectiv reabiitarea următoarelor drumuri judeţene: DJ 704: Şibot – Vinerea – Cugir – Luncile Prigoanei, DJ 107A: Albai Iulia – Vurpăr – Blandiana – judeţul Hunedoara, DJ 762: Mihoeşti – Vidra – Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea