Rămâi conectat

Actualitate

Investitie de aproape 6 milioane lei pentru modernizarea a patru strazi din Cugir si Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local Cugir a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban privind modernizarea a patru străzi din Cugir și Vinerea(total 2 km) și anume: Șureanu, Dealului, Merilor și Tractoristului, artere pe care deplasarea se desfășoară anevoios, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort, datorită deteriorării părții carosabile ca urmare a creșterii circulației în zonă și a lipsei unei îmbrăcăminți rutiere moderne.

Astfel, strada Șureanu și Dealului sunt străzi, nemodernizate, apa pluvială scurgându-se pe carosabil. Pe aceste străzi există rețea de apă potabilă (nereabilitată doar pe strada Surianau), canalizare menajeră, retea de gaz și energie electrică, nu există canalizare pluvială. Nu există trotuare amenajate. Strada Șureanu se intersectează cu strada Mihai Viteazu care este stradă cu îmbrăcăminte din beton asfaltic.

Strada Merilor și Tractoristului sunt străzi care deservesc principalele obiective socio- culturale din zonă: Școala generală cu clasele I-IV Vinerea, Căminul Cultural Vinerea, Biserica Ortodoxă și Cimitirul Ortodox Vinerea, și este principala cale de acces pentru un obiectiv turistic Poiana cu Goruni – unde are loc și festivalul cu același nume.

La ora actuală localitatea Vinerea nu dispune de o rețea de canalizare pluvială la nivelul localității, aceasta fiind în faza de proiectare pe strada Principală (DJ704), astfel apele pluviale produc defecte substanțiale la suprafața de rulare.

In situația actuală strada Merilor și strada Tractoristului prezintă o suprafață de rulare din balast amestecat cu pământ ca urmarea a introducerii rețelei de apă, canalizare menajeră și parțial canalizare pluvială.  Nu există trotuare amenajate doar parțial, pietonii circulând pe carosabil, expunându-se permanent riscului de accidente.

Starea avansată de degradare a străzilor care fac obiectul prezentului proiect conduce la lipsa de siguranță în exploatare și punerea în pericol a pietonilor precum și a celorlalți participanți la trafic. Prin realizarea lucrărilor cuprinse în proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor circulație auto, creșterea gradului de siguranță a circulației publice, mărirea gradului de siguranță în exploatare, scăderea gradului de poluare, reducerea uzurii vehiculelor participante la trafic și nu în ultimul rând redarea unui ambient plăcut zonei. Valoarea totală a investiţiei: 5.638.823,00lei.

Investiţia este eşalonată pe o perioadă de 9 luni pe parcursul a 2 ani calendaristici.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea