Ziarul Unirea

Investiţie a la Românica… telefoane mobile gratuite pentru şomeri

Incredibil ce poate debita mintea unora!!! Cum să te gândeşti ca pe timp de foamete când numărul celor fără locuri de muncă a atins un prag ridicat, când banii din buzunarele românilor sunt tot mai puţini, să faci o investiţie de milioane de euro în achiziţionarea de telefoane mobile. Dumnezeule mare, dă-le Doamne minte! Am crezut că nu mă mai poate mira nimic în ţara asta, dar m-am înşelat, uite că o investiţie ca asta m-a lăsat cu gura căscată… Despre ce investiţie e vorba? Despre cumpărarea de celulare şi cartele pentru şomerii din judeţul Alba şi Cluj, telefoanele mobile fiind necesare acestor oameni pentru a fi anunţaţi despre locurile de muncă vacante sau eventualele burse a locurilor de muncă.
Potrivit directorului AJOFM Cluj, citat de Mediafax, măsura face parte dintr-un proiect european în valoare de 3,7 milioane de euro. Proiectul se numeşte „Call Center” şi va fi inaugurat astăzi, 1 august. Începând de săptămâna viitoare, cei 14 angajaţi ai Call Center-ului vor ţine legătura atât cu angajatorii care anunţă vacantarea unui post, cât şi cu şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Pentru derularea proiectului, AJOFM Cluj a primit în urma unui parteneriat cu un operator de telefonie mobilă 30.000 de minute şi 5.000 de sms-uri lunar.
Oare cine are de câştigat de pe urma unei astfel de investiţii, cine bagă bani mulţi în buzunar? Cu siguranţă nu amărâţii de şomeri care se vor alege cu un telefon mobil pe care îl vor purta cu ei în speranţa că poate, poate cineva le va trimite un SMS care îi anunţă că sunt norocoşii câştigători ai unei slujbe. Da oare cei care au avut o astfel de idee, de ce nu şi-au pus mintea la contribuţie să folosească cei 3,7 milioane de euro pentru a crea locuri de muncă?! (L.I.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Tetea 1 august 2011 at 1:03

…este incredibil pana unde poate ajunge hotia politicienilor in tara asta ,se cheltuiesc bani doar pt a se justifica ca sunt cheltuiti in timp ce altii sufera de foame sau de alte neajunsuri,farmaciile nu elibereaza medicamente compensate pt cardiaci(cazul tatalui meu) in timp ce prietenii din PDL Alba cumpara telefoane pt someri -SOMERII AU NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA NU DE TELEFOANE DOMNILOR ,PT CA MAI TOTI OAMENII AU UN TLF MOBIL MAI VECHI SAU MAI NOU-De multe ori stau si ma gandesc si am impresia ca traiesc in Congo nu intr-o tara care se pretinde europeana ,este incredibil cum mai poate rabda poporul asta sa se lase furat de acesti politicieni marsavi care ne conduc tara de 20 si ceva de ani incoace….RUSINE PDL,UDMR,PRM,PSD,PNL,PC,PNTCD…….

vigilante 1 august 2011 at 12:28

Bravos natiune! Uite pe ce se arunca banii. Eu propun sa le luati somerilor si GPS uri pentru a gasi mai usor AJOFM ul. Sunt curios cum se predau aceste telefoane..probabil pe baza unui proces verbal care contine si precizari referitoare la posibilitatea ca somerii sa amaneteze telefoanele. Eu nu cred ca mai exista cineva in Romania care sa nu aiba un telefon mobil. Nu era suficient sa se pastreze in baza de date a AJOFM numerele de contact? Somerii „au obligatia” de a raspunde la apelurile primite…ridicol. Si daca nu au semnal. bateria e descarcata sau pierd telefonul ce faceti? Ii dati in judecata? Romanie plai cu flori.

gicu123 1 august 2011 at 14:17

Eu am lucrat 15 ani la fabrica de covoare incov……si din lipsa comenzilor dar mai ales datorita unor limbrici de maistrii care nu se ocupau cu altceva decat cu paza….. nu cu reparatul razboaielor de tesut….m-au dat afara…ce sa zic …ultimul salariu pe care l-am luat in 2010 era 610 lei….. (bonuri nu s-au dat niciodata, avans nici atat, decontarea trasnportului nici atat) si ce sa mai zic….lucram 3 schimburi pentru salariul ala de mizerie de 610 lei !!!!!!! Era bataie de joc pe fata….. am ramas in somaj in noiembrie 2010……. si de curand am vazut in ziar ca angajeaza „muncitori pt sectia de productie”, iar acu ca sa aflu de la TV ca imi da AJOFM-ul telefon mobil ca sa ma poata contacta mai usor…… Da, ce….. cine ii nebunul ala care se mai duce la incov?????? Toti care au plecat or zis: „Doamne iti multumesc ca m-ai scapat de iadul ala” . Ii poftesc pe aia de la ajofm ca si asa is prea multi sa lucreze 2 zile la schimbul 3 sa vada dupaia daca is multumiti cu salariu de 610 lei !!!!!!

zuzu 1 august 2011 at 15:27

Dumnule ! o intrebare: ati fost la targul de locuri de munca? Nu de alta dar au fost 150 de oameni acolo. Locuri de munca erau mai multe 😉

reddnex 1 august 2011 at 21:15

pai degeaba …ca majoritatea sunt pt femei….confectioneri si alte job-uri…..

agricultura e singura salvare….doar ca si la APIA e greu sa obtii bani cateodata…..

rosca 1 august 2011 at 14:27

Nu va dura mult pina se va afla si firma de PARTID care va achizitiona aparatele minune, care aduc locuri de munca.
Interesant va fi pretul la care firmulita de partid, probabil una mai nou creata, le va vinde statului !!!!

Comentariile sunt oprite