Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Investiţia Supremia în Alba Iulia dovedeşte potenţialul economic al municipiului

Publicat

în

Interviu cu dl Levente BARA, patronul companiei Supremia Grup

    – Domnule Levente Bara, sunteţi unul din tinerii oamenii de afaceri albaiulieni consacraţi. La mai bine de un an de la inaugurarea fabricii de condimente alimentare din Zona de Dezvoltare Economică a Municipiului Alba Iulia, cum apreciaţi decizia de a învesti în municipiul reşedinţă de judeţ?
– A fost o decizie bună.Sunt mulţumit,chiar încântat că am făcut investiţia în Zona de Dezvoltare Economică a Municipiului Albă Iulia. Motivele pentru care apreciez decizia luată sunt variate, însă foarte benefică a fost fluidizarea traficului şi accesului din cadrul departamentului Logistică.
– Cum merg afacerile Dvs. în prezent? A fost o perioadă de criză economică totuşi…
– În perioada de criză Supremia Grup a avut creşteri economice anuale de peste 20%.Pentru anul 2012 ne-am propus o creştere de 30%, iar primul trimestru s-a încheiat cu o creştere de 26,30%, ceea ce ne demonstrează că obiectivul este realist. Bineînţeles, resimţim criza prin falimente şi insolvente care afectează cash-flow-ul companiei şi nici scăderea puterii de cumpărare a populaţiei nu ne bucură, însă gândim pozitiv.
– Ce planuri de viitor aveţi. Intenţionaţi să extindeţi capacitatea de producţie de la Alba Iulia…?
– În următoarea perioadă intenţiile noastre sunt de consolidare a firmei şi de dezvoltare a ramurii de export. Aşadar extinderea capacităţii de producţie nu are caracter prioritar în viitorul apropiat, însă într-un orizont de 5 ani, da, putem discuta despre o extindere a capacităţii de producţie.
– …dar să investiţi în domenii noi? De exemplu, în turism? Este binecunoscut faptul că deţineţi o pensiune turistică şi un restaurant în Alba Iulia…
– Energia şi atenţia îmi sunt canalizate pe dezvoltarea firmei Supremia. În viitorul apropiat nu am planuri de investiţii în domenii noi.
– Poate fi municipiul Alba Iulia o destinaţie turistică apreciată în plan naţional şi internaţional?
– Având în vedere investiţiile considerabile făcute în Cetatea Alba Iulia cât şi în Alba Iulia ca oraş, municipiul este deja apreciat pe plan naţional şi cu siguranţă aprecierea ca destinaţie turistică este în plină ascensiune şi pe plan internaţional.
– Cum apreciaţi relaţia Dvs. cu Primăria Alba Iulia? Aţi fost sprijinit în decursul materializării fabricii de condimente de autoritatea locală?
– Relaţia cu Primăria Alba Iulia este una foarte bună. Da, am fost sprijinit în perioada de dezvoltare a proiectului Supremia Grup şi sunt profund recunoscător că am avut ocazia de a colabora cu adevăraţi profesionişti.
– Credeţi că Municipiul Alba Iulia este astăzi o localitate atractivă pentru investiţii?
– Depinde de domeniul de activitate. Poate fi atractivă în special în Zona de Dezvoltare Economică a Municipiului, având în vedere sprijinul pe care îl oferă Primăria prin cedarea în mod gratuit a terenului în momentul investirii unei sume considerabile.
– Cum apreciaţi relaţia companiei pe care o conduceţi cu angajaţii firmei? Cât la sută din aceştia sunt din Alba Iulia?
– Cea mai mare parte a angajaţilor Supremia Grup sunt din Alba Iulia şi din localităţile aparţinătoare. Relaţia mea cu angajaţii este una excelentă în special cu cei care dovedesc profesionalism şi implicare.
– O companie care se respectă şi care respectă comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea şi pe cetăţenii acesteia (evident, unii chiar propriii angajaţi), desfăşoară activităţi de responsabilitate socială… Care sunt principalele iniţiative SUPREMIA în acest sens? Ce acţiuni aţi fi dispus să sprijiniţi în viitor în Municipiul Alba Iulia, fie individual, fie în parteneriat cu Primăria, ONG-uurile locale, alte companii, etc?
– Compania Supremia a susţinut întotdeauna comunitatea din care face parte. Suntem parteneri şi sponsori ai acţiunilor Institutului Kaizen. Am participat şi am susţinut financiar numeroase proiecte printre care se numără ”Curăţenie Japoneză pentru Oraşele României”; „Kaizen pentru oameni şi natură”; susţinem financiar „Cercetaşii României” – centrul local Axente Sever Alba Iulia; ”Crucea Roşie”, Echipa de Baschet a Universităţii „1 Decembrie 1918”; „Plus Noi” – trupa Folk; Trupa de Teatru „Skepsis”. Vom continua să susţinem comunitatea, oameni şi proiecte cât şi orice încercare de schimbare în bine a societăţii umane.
– Vă mulţumesc pentru amabilitate!     (M.C.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare