Investirea noului Guvern Orban, motiv de glumă pentru presa maghiară

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Făcându-se aluzie la similitudinea de nume dintre premierii României și Ungariei, Ludovic Orban și respectiv Viktor Orbán, în presa maghiară au început să apară diverse glume o dată cu investirea noului guvern liberal.

Site-ul de stiri index.hu oferă cititorilor „o mică atenţie de luni seara pentru amatorii de teorii ale conspiraţiei”: cei doi s-au născut aproape în aceeaşi zi. Astfel, Ludovic Orban e născut la 25 mai 1963, în timp ce Viktor Orban la 31 mai 1963.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„În plus, tatăl lui Ludovic a fost de etnie maghiară, evident nu vrem să facem nicio aluzie, dar nu putem exclude, cu certitudine de sută la sută, că Ludovic Orban și Viktor Orban nu sunt una și aceeași persoană”, scrie jurnalistul de la index.hu. Pe același ton de glumă, jurnalistul continuă: „Acest lucru ar schimba totul, e drept, și ar ridica anumite întrebări, şi anume:

PMP - Alegeri parlamentare 2020

– dacă Orbán = Orban, atunci practic am recucerit Ardealul sau măcar suntem conduşi de aceeaşi persoană;

– tabăra Orbán numără câteva milioane de alegători, în timp ce Orbán/Orban e sprijinit potenţial de peste 10 milioane;

– dacă Orbán e într-adevăr acelaşi cu Orban, atunci cine joacă rolul celuilalt Orb/a/án atunci când amândoi trebuie să apară în public în acelaşi timp sau chiar unul lângă altul?

– care e adevăratul ORBÁ(A)N şi cine e sosia?”

Puterile obscure probabil nu ne vor lăsa niciodată să aflăm adevărul, dar ţineţi ochii deschişi! – avertizează în final autorul.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419