Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Întreținerea drumurilor din Alba, contract de MILIOANE de euro: Licitația a fost lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întreținerea drumurilor din Alba, contract de MILIOANE de euro: Licitația a fost lansată în SEAP

Consiliul Județean Alba organizează o licitație pentru lucrări de “întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene din județul Alba”. Proiectul are o valoare de peste 22 milioane de lei.

Remedierea și prevenirea deteriorării suprafeței drumului în vederea menținerii și refacerii proprietăților inițiale ale îmbrăcăminții rutiere pentru a păstra drumul la un nivel de serviciu optim, este scopul proiectului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

A fost lansată pe Sistemul Electronc de Achiziții Publice procedura pentru întreținerea drumurilor județene pe timp de vară, data până la care se pot depune ofertele fiind 16.05.2024. Valoarea estimată a lucrărilor aferente contractului este de 22,490,000 milioane fără TVA. În cadrul lucrărilor de întreținere avem 24 de kilometri de covor asfaltic, aici intră o serie de lucrări, precum burdușiri, curățenia șanțurilor și a rigolelor sau plombe. Acestea sunt cele mai importante lucrări. Perioada contractului de execuție este de 12 luni. Pe lângă asta, pe partea de întreținere avem și marcaje rutiere sau tăierea vegetației, care este foarte importantă pentru partea de siguranță a circulației, pentru vizibilitate,” a declarat Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, pentru ziarulunirea.ro.

Conform documentației, prin lucrările de întreținere a acostamentelor se urmărește menținerea lor la profilul inițial, în asa fel ca ele șă-și păstreze panta transversală necesară scurgerii apelor de pe partea carosabilă. Pentru aceasta se împiedică formarea gropilor și a făgașelor în lungul căii și se caută să se mențină o suprafață cât mai netedă. Totodată trebuie luate măsuri pentru îndepărtarea pământului sa a altor materiale ce s-ar afla depozitate pe acostamente, precum și a vegetașiei ce ar împiedica scurgerea apelor. Curățarea și nivelarea acostamentelor se face de regulă mecanizat cu lama grederului. Întreținerea acostamentelor se mai poate realiza prin operații manuale. Completarea acostamentelor se va realiza cu balast.

Citește și: FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Benzile de încadrare, care protejează îmbrăcămințil și consolidează acostamentele, trebuie menținute și ele în bună stare, repararea lor se face cu aceleași materiale și procedee cu care au fost executate inițial.

Lucrările și serviciile privind întreținerea drumurilor, podurilor și anexelor acestora, constau în totalitatea activităților de intervenție care se executa în timpul anului, determinate de uzura sau degradarea, în condiții normale de exploatare, ce au ca scop asigurarea condițiilor tehnice necesare desfășurării circulației rutiere în siguranță, cu respectarea normelor în vigoare, precum și de a menține acest patrimoniu public în stare permanentă de curățenie și aspect.

Printre lucrările care urmează să fie efecutate se numără:

– execuția lucrărilor de întreținere a acostamentelor;

– execuția lucrărilor de întreținere a șanțurilor și rigolelor;

– lucrări de întrținere a îmbrăcăminților asfaltice și covoare asfaltice;

– ranforsarea structurilor rutiere suple, semirigide și rigide;

– lucrări de întreținere la drumuri pietruite;

– refacerea sau repoziționarea podețelor tubulare degradate sau podețe noi;

– instalarea și întreținerea parapetelor metalice deformabile;

– șanțuri betonate;

– lucrări de decapare și înlocuire a sistemului rutier pe zonele cu burdușuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea