Într-un sat din Alba, localnicii au creat o asociaţie, au cumpărat biciclete pe bani europeni și promovează obiectivele turistice şi tradiţiile din zona lor

Într-un sat din Alba, localnicii au creat o asociaţie, au cumpărat biciclete pe bani europeni și ca să promovează obiectivele turistice şi tradiţiile din zona lor.

“Unde-s mulţi, puterea creşte” – pe acest principiu au mers câţiva localnici din Alba, care au creat o asociaţie ca să promoveze obiectivele turistice şi tradiţiile din zona lor.

ELIT

Planul dă deja roade şi tot mai mulţi turişti descoperă aceaste meleaguri.

La numai 30 de km de Alba Iulia, în satul Goagiu de Sus, câţiva localnici s-au mobilizat şi şi-au propus să facă din Cheile Râmeţului un obiectiv turistic cunoscut. Peisajele sunt de partea lor.

Mihail David - 2020

Invitaţia lor nu a rămas fără răspuns. În zona ajung tot mai mulţi turişti, inclusiv de peste hotare.

Turist: Eşti în natură, te simţi liber, apa cum curge, sunetul pădurii. Este extraordinar!”

Turist: ″Îmi doream de foarte mult timp să vin să văd această zonă. Am descoperit ceva foarte natural, o zonă nealterată. Am obervat că au păstrat ceva arhitectural din strămoşi.”

Localnicii din asociaţie au obţinut şi bani europeni şi au cumpărat biciclete.

Maria Lucreţia Mada, preşedinte Asociaţia “Vatra”: “Le folosim în drumeţii şi le putem închiria şi turiştilor care vor să vadă acester trasee şi banii îi folosim în cadrul asociatei.”

Dincolo de privelişte, de trasee surprinzătoare şi case bătrâneşti, vizitatorii au ocazia să descopere şi tradiţii vechi.

Mariana Mereu, membru al asociației “O mai promovăm şi cu meşteşugurile, cu ziua cânepii. Dacă dă Dumnezeu anul acesta o să fim la a 3-a ediţie. Au venit chiar şi din America şi din Turcia chiar şi la ziua cânepii.”

Iar planurile nu se opresc aici. În zonă sunt şi pensiuni, iar preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 100 de lei.

Sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

dolfi 26 februarie 2018 at 18:59

Bravo lor. Astia-s Romani adevarati nu loazele puturoase care stau degeaba pe ajutoare sociale!

carcotas 27 februarie 2018 at 8:41

Foarte fain, dar unde e satul asta, „Goagiu de Sus”?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...