Rămâi conectat

Ştirea zilei

Într-o localitate din Alba, un fost grajd reabilitat a fost transformat în CREȘĂ. 14 copii beneficiază de condiții de oraș, după o investiție de peste 80.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-o localitate din Alba, un fost grajd reabilitat a fost transformat în CREȘĂ. 14 copii beneficiază de condiții de oraș, după o investiție de peste 80.000 de lei

Avem exemple de localități unde autoritățile au accesat fonduri europene și au construit creșe moderne, cu angajați pregătiți, unde copiii sunt în siguranță.

Iar cererile nu au întârziat să apară. Ba chiar au depășit oferta, așa că responsabilii deja se gândesc să extindă proiectele.

În localitatea Pianu de Jos, aflată la 21 de kilometri de Alba Iulia, un fost grajd reabilitat în 2003, folosit drept centru de asistenţă pentru vârstnici o perioadă, este de acum creșă. Autorităţile au investit de curând peste 80 de mii de lei – bani europeni, dar şi din bugetul local. Iar acum, 14 copii de 2 şi 3 ani se bucură de condiţii ca la oraş. Şi serviciile sunt gratuite.

Ioana Radu, educator puericultor: “Părinţii au fost foarte receptivi şi sunt bucuroşi de modul în care copiii lor s-au adaptat. “Oau, jucării!” – s-au bucurat, toţi s-au bucurat când au venit.”

Părinţii sunt încântaţi pentru că îşi pot lăsa copiii în siguranţă când pleacă la serviciu.

Ileana Mogan, mama: “Foarte mult ne ajută, foarte mult, mai ales pe noi mămicile singure putem merge la serviciu, programul e bun foarte bine că au avut aşa iniţiativa, să facă aşa ceva la sat.”

Reporter: Înainte cum era?
Adriana Voisan, mama: Mai greu că nu puteai nicăieri lucrezi. Sunt bucuroşi le place acolo, mănâncă, dorm, se joacă, fac activităţi ce acasă nu pot să fac cu ei.

Cererea este de trei ori mai mare față de numărul de locuri disponibile, însă autorităţile spun că vor încerca să găsească soluţii pentru această problemă.

Marin Petruse, primar Pianu: “Practic ideea nu a fost a mea, este doar răspunsul mai multor solicitări din partea părinţilor. Îşi doreau ca să aibă un loc unde să fie împreună să socializeze şi îşi doreau să aibă job-uri în oraşele în apropiere.”

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea