Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Într-o comună din Alba, o fabrică de prelucrare a legumelor, realizată pe fonduri europene, aproape de a începe producția

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Într-o comună din Alba, o fabrică de prelucrare a legumelor, realizată pe fonduri europene, aproape de a începe producția

Finalizarea primei fabrici de preparare și uscare a legumelor din comuna Rădești a intrat în linie dreaptă, așa cum scrie și aiudinfo.ro.

La această oră administraţia locală este preocupată de instalarea utilajelor necesare pornirii fluxului tehnologic.

Potrivit declarațiilor primarului comunei Rădeşti, Alin Nicula, amenajarea spaţiului în care își vor desfășura activitatea viitorii angajați este finalizat, au fost achiziționate utilajele, urmând ca într-un timp apropiat acestea să fie puse în funcțiune.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

„În urmă cu mai bine de trei ani am pornit acest proiect inovator pentru a veni în ajutorul legumicultorilor din comună și din județ, cât și pentru cei din județele învecinate. Va fi o importantă fabrică de acest fel construită în zona noastră și chiar dacă deocamdată produsele nu vor fi bio, cu siguranță că ele vor fi de calitate bună”, a declarat primarul Alin Nicula, la deschiderea ,,Zilei Grădinarului” desfășurată recent în localitatea Leorinț.

Potrivit acestuia implementarea proiectului demarat în urma unui parteneriat dintre administrația locală și legumicultorii din comuna Rădești în dorința de exploatare la maximum a potențialului legumicol al zonei.

„Dorim să eficientizăm la maximum exploataţiile agricole din zonă şi în special ale legumicultorilor din localitățile Leorinț și Rădești, legumicultori care în ultimii 20 sau 30 de ani și-au făcut faimă în județul Alba și nu numai” spune primarul Alin Nicula.

Acesta ne-a informat că finanțarea vine prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) și este în valoare de 85.000 de euro, la care se adăugă o contribuție locală de 37.000 de euro.

Fabrica de procesare și uscare a legumelor din Rădești va funcţiona în clădirea fostei mori de cereale, clădire care a fost reabilitată și modernizată integral și este rodul parteneriatului pe care l-a iniţiat Primăria și Consiliul Local al Comunei Rădești și Consiliului Județean Alba cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos” și Grupul de Acțiune Locală „Pe Mureș și pe Târnave”.

Alin Nicula ne spunea că: „În momentul în care fabrica va intra în funcțiune va avea mai multe linii de procesare, printre care cele de: conserve de legume în oţet, conserve de legume în ulei, conservele de legume în saramură, conservele de fructe (compoturi şi gemuri), murături, rădăcinoase, lavandă, dar și de produse deshidratate sau chiar de produse congelate”.

Pe lângă creșterea gradului de colectare a legumelor din zonă, noua învestiție care, probabil, va intra în funcțiune în toamna acestui an va crea câteva locuri de muncă, astfel încât o parte a populației să aibă o alternativă la munca din agricultură.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Care pensionari vor beneficia de cele mai mari creșteri de la 1 septembrie. Ce spune șeful Casei de Pensii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Care pensionari vor beneficia de cele mai mari creșteri de la 1 septembrie. Ce spune șeful Casei de Pensii Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că, începând cu 1 septembrie 2024, pensionarii care au cotizat peste 40 de ani, dar în prezent au pensia minimă, vor avea parte de creșteri de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea