Rămâi conectat

Ştirea zilei

Intersecția din centrul Albei Iulia, unde s-a construit recent un giratoriu, va fi semaforizată pietonal – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Intersecția din centrul municipiului Alba Iulia, din zona magazinului Unirea, unde s-a construit recent un sens giratoriu, va fi semaforizată pietonal cu comandă la buton.

semafoare Alba Iulia02La intersecția dintre Calea Moților cu Bulevardul Tudor Vladimirescu au fost amplasați, în această săptămână, șase stâlpi pe care urmează să fie montate semafoare. Acestea ar urma să fie puse în funcțiune după data de 20 august, după ce se vor face probele necesare, potrivit Silviei Moldovan, director la Direcția Tehnică în cadrul Primăriei Alba Iulia. Costul semafoarelor se ridică la aproximativ 100.000 de lei, iar firma care a câștigat licitația este Katel SRL din Piatra Neamț.

Respectiva intersecție a fost timp de mulți ani semaforizată. Vechiul semafor a fost, însă, demontat pentru a fi construit un giratoriu, care face parte din proiectul de modernizare a centrului municipiului Alba Iulia, încheiat în vara anului 2014 de Primărie cu Elis Pavaje. Acest proiect, în valoare de 4,7 milioane de lei și care trebuie să fie finalizat în august 2015, mai prevede crearea unui alt sens giratoriu, la BCR, reconfigurarea străzii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale și a celor verzi, reamenajarea intersecțiilor și amenajarea a peste 133 de parcări.

Intersecția din centru nu este singura din Alba Iulia în care s-a construit un sens giratoriu și va fi și semaforizată. Semafor și giratoriu mai este la intersecția de pe Bulevardul Revoluției, în zona pieței agroalimentare. Totodată, potrivit contractului încheiat între Primărie și Katel SRL din Piatra Neamț, în următoarea perioadă vor mai fi montate semafoare pietonale interconectate cu comandă la buton în Cetate, la Fortuna, la intersecția Transilvaniei cu Revoluției, în zona Colegiului Național Militar și la intersecția dintre Cloșca și Revoluției, unde s-a construit alt sens giratoriu.

[nggallery id=834]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea