Rămâi conectat

Curier Județean

Întâlniri informative organizate de ITM Alba la Cugir și Câmpeni, privind modificările aduse reglementărilor din Codul Muncii. Rezultatele controalelor efectuate săptămâna trecută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 02.08.2017, I.T.M. Alba a organizat în sala de consiliu a Primăriei orașului Cugir și în data de 03.08.2017 în sala de consiliu a Primăriei orașului Câmpeni,  întâlniri de lucru cu reprezentanții partenerilor sociali, contabili și responsabili ai compartimentelor de resurse umane din cadrul societăților comerciale din județ, în vederea dezbaterii modificărilor aduse reglementarilor din Codul Muncii și al conștientizării importanței transformării muncii nedeclarate în muncă declarata, stoparea evaziunii fiscale și a „muncii la gri”.

”Întâlnirile au atras interesul unui numar de peste 80 de unități din localitățile limitrofe, motiv pentru care acestea urmeaza a fi continuate și în alte localități din județul Alba”, precizează reprezentantul instituției.

Acesta mai informează că în perioada 31.07.2017 – 04.08.2017, inspectorii ITM au controlat, în domeniul relațiilor de muncă, 34 de firme. Nu au fost depistate persoane care muncesc ”la negru” iar pentru neregulile constatate s-au aplicat 4 avertismente.

De asemenea, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în zilele de 2, 3 și 4 august au fost efectuate controale tematice privind modul in care angajatorii respecta prevederile OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în munca.

Au fost controlate 31 de unități, în special din domeniul confectiilor textile si al fabricarii incaltamintei, in majoritatea cazurilor constatandu-se luarea de masuri specifice de catre angajatori, si anume:
– s-a asigurat cantitatea de apa de minim 2 l/zi/persoana;
– in unele unitati s-au amenajat dușuri pentru salariati;
– se asigura controlul medical la angajare si periodic pentru lucratori;
– s-au constatat si situatii in care programul de lucru a fost esalonat de asa natura incat  sa fie evitate perioadele de timp in care temperaturile ating valorile maxime.

Au fost aplicate 2 (doua) avertismente pentru lipsa truselor de prim-ajutor la locul de munca si pentru lipsa monitorizarii microclimatului la locul de munca, unde se utilizeaza diversi  agenti chimici (lipsa masuratorii nivelului de noxe din mediul de munca).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea