Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria şi Consiliul Local Teiuş organizează sâmbătă, 18 mai, la ora 16.00, „Întâlnirea ceferiştilor din Complexul Teiuş – Coşlariu”, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie. Cu acest prilej va fi inaugurat „Parcul feroviar”, situat în zona Gării CFR Teiuş şi va avea loc întâlnirea de suflet a ceferiştilor, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, de la ora 17.30.

Potrivit primarului Teiuşului, Mirel Hălălai, prima ediţie a manifestării s-a bucurat de un real succes şi de prezenţa celor care au ascultat glasul roţilor de tren şi sunt legaţi sufleteşte de viaţa de ceferist. „Parcul feroviar” este dovada clară că ne pasă de toţi cei care prin munca şi activitatea lor au înnobilat haina de ceferist, purtată cu mândrie atât la bucurie, cât şi la necaz. Important centru feroviar din inima Ardealului, Teiuşul a avut o puternică tradiţie ceferistă pe care nu avem dreptul să o lăsăm să se stingă. Este obligaţia noastră, a celor de-acum, să ne aducem amin­te de cei care au trudit la calea ferată, fiind supranumiţi „a doua armată a ţării”, cuvinte care ne-au urmărit de-a lungul vremii şi ne-au făcut să ne simţim mândri că facem parte din marea familie, atât de unită altădată, a ceferiştilor. Purtând în suflet toate acestea, am promovat o acţiune de suflet, cu un program ce dorim să fie atractiv pentru fiecare dintre participanţi”, a precizat primarul Mirel Hălălai. Evenimentele se vor desfăşura în două etape: lla ora 16.00, este programată întâlnirea din „Parcul Feroviar” – Parcul Gării, a foştilor ceferişti; un scurt recital susţinut de Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba; un moment religios, oficiat în memoria ceferiştilor care nu mai sunt printre noi; lansarea revistei fero­viare „Complexul Teiuş-Coşlariu”; marş, cu fanfara, pe traseul „Parcul Feroviar” – Casa de Cultură. La acţiune participă angajaţi CFR, membri ai Serviciului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Teiuş, Poliţia Locală, alături de gazde – primarul Mirel Hălălai şi oficialităţile invitate la manifestare. lla ora 17.30, la Casa de Cultură Teiuş sunt programate mai multe evenimente: o expoziţie de grafică şi fotografii cu specific feroviar şi obiecte specifice; un spectacol susţinut de elevi ai Liceul Teoretic Teiuş, formaţia de dansuri populare „Dor teiuşan” şi formaţia de dansuri moderne „Top Dance” – condusă de Alin Roşa; vor fi înmânate diplome ce­feriştilor care au trudit în diferite ramuri de activitate. Primarul Mirel Hălălai ne-a declarat că îşi doreşte ca acţiunea de suflet pregătită pentru sâmbătă, 19 mai, să devină una tradiţională pentru oraşul Teiuş, să aibă loc an de an, în beneficiul locuitorilor urbei care poartă în suflet momente ale vieţii de ceferist.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea