Rămâi conectat

Ştirea zilei

Întâlnire regională a magistraţilor, la Sibiu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie organizează, în zilele de 16 şi 17 iunie 2011,  la Sibiu,  în sala de consiliu a Hotelului Libra, cea de-a doua întâlnire regională cu tema „Unificarea practicii judiciare în materia infracţiunilor de trafic de persoane şi a altor infracţiuni de crimă organizată. Metode investigative. Aplicare şi interpretare unitară în raport cu dispoziţiile actuale şi cele din noile coduri  penal şi de procedură penală”. Evenimentul este organizat de Ministerul Public şi de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, în parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii şi  se înscrie pe linia priorităţilor stabilite pentru justiţie în anul 2011. Astfel, se urmăreşte creşterea eficienţei în combaterea infracţiunilor de trafic de persoane şi, în general, a infracţiunilor de crimă organizată săvârşite prin violenţă, precum şi asigurarea celerităţii judecării proceselor şi a unificării practicii judiciare, atât prin prisma dispoziţiilor legale actuale, cât şi în perspectiva aplicării dispoziţiilor din noul cod penal şi a celui de procedură penală. De asemenea, vor fi aprofundate metodele şi modalităţile de cooperare interinstituţională  necesare obţinerii unor rezultate pozitive în domeniile enunţate.
Vor rosti alocuţiuni de deschidere doamna Laura Codruţa Kovesi – Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doamna Livia Stanciu – preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doamna Gabriela Scutea – Adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doamna Aida Popa -vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doamna Natalia Roman – preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, precum şi domnul Horaţius Dumbravă – preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. La  lucrări sunt invitaţi să participe judecători de la Curţile de Apel Alba Iulia, Târgu-Mureş, Braşov, Piteşti, procurori ai parchetelor de pe lângă acestea, reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii (inclusiv ai Inspecţiei  Judiciare), judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Agentul Guvernamental al Curţii Europene a Drepturilor Omului, reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale specializate  în protecţia victimelor traficului de persoane etc. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea