Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Întâlnire regională a Ansamblului Regiunilor Europene (ARE) la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit lui Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, în luna ianuarie a anului viitor la Alba Iulia va avea loc în premieră, o importantă Adunare Regională a Ansamblului Regiunilor Europene (ARE).

Noul reprezentant al județului în cadrul ARE a mai declarat că instituția pe care o reprezintă va coordona de acum înainte, în mod direct, activitatea Biroului Regional ARE din Alba Iulia., până acum acesta fiind mai mult sub oblăduirea Uniunii Consililor Județene din România (UNJCR). După cum v-am mai prezentat în alte articole, activitatea acestui birou a fost practic inexistentă și nu a adus nici un beneficiu locuitorilor județului Alba.

“Pe scurt, în ceea ce ne privește, noutatea este că de această dată ne-am asumat, Consiliul Județean Alba, posibilitatea de a coordona acest birou în mod direct. Așa cum știți și dumneavoastră acest birou era coordonat până acum de un angajat al Uniunii Consililor Județene din România (UNJCR), dar acum activitatea acestui birou va fi coordonată direct de Consiliul Județean Alba, avem în acest sens acceptul secretarului general al ARE, domnul Pascal Goergen. El va fi prezent și de 1 Decembrie la Alba Iulia, iar undeva în luna ianuarie vom organiza la Alba Iulia cea mai mare întâlnire regională a Ansamblului Regiunilor Europene (ARE) din ultimii ani”, a precizat Roman.

România ar avea șanse să obțină la alegerile din cadrul ARE, care vor avea loc anul viitor, președinția unei comisii. Un alt lucru important este faptul că ARE va începe să finanțeze funcționarea biroului regional pe care îl are la Alba Iulia.

Intenționăm să aducem la această adunare reprezentanți ai celor 3 blocuri foarte importante în Adunarea Generală – nordicii, turcii și partea franceză, pentru că anul viitor vor avea loc alegeri, iar în urma discuțiilor pe care le-am avut la Strasbourg, există șanse destul de reale să obținem o președinție de comisie în cadrul ARE. Un alt lucru foarte important este că la această întâlnire regională vom avea lângă noi pe președintele comitetului care se ocupă de programele Erasmus, cel mai mare program din Europa de schimb inter-universitar, cu burse de până la 900 de euro. Este pentru prima dată când ARE alocă fonduri pentru funcționarea biroului ARE din Alba Iulia și astfel pe lângă cotizația pe care CJ Alba o plătește anual, începem să primim bani înapoi”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Judeţul Alba este reprezentat de 10 ani în Ansamblul Regiunilor Europei, o organizaţie independentă a regiunilor şi cea mai largă reţea de cooperare interregională de pe tot cuprinsul Europei, reprezentând 13 organizaţii interregionale şi 250 regiuni din 30 de state.

Biroul ARE din Alba Iulia reprezintă toate cele 40 de regiuni membre ARE din România, plus cele din Europa de Sud Est.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea