Rămâi conectat

Curier Județean

Întâlnire eficientă de lucru în cadrul Adunării Generale a Filialei Județene a ACoR Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 17 februarie 2016, la Sala de Conferințe a Hotelului Bleumarin, a avut loc Adunarea Generală a Filialei Județene Alba a Asociației Comunelor din România. La eveniment, au participat peste 60 de primari din județ, membri ai Filialei ACOR Alba, precum și reprezentanți ai APIA Alba, ISU Alba, ai Camerei Agricole și Secției Naționale de Drumuri Alba, reprezentanți ai AFIR, ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba, ai Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Alba Iulia și ai Oficiului de Cercetări Pentru Pedologie și Agrochimie.

ACOR Alba02Întâlnirea a fost moderată de către Gheorghe Damian, președintele Filialei Județene Alba a Asociației Comunelor din România. Acesta a precizat că a luat decizia de a invita și specialiști din cadrul instituțiilor județene, care pot oferi răspunsuri și soluții la problemele primarilor din județul Alba cu privire la subvențiile pe suprafață, cadastrul general, fonduri europene prin noul PNDR, obținerea autorizațiilor de securitate pentru incendiu sau probleme legate de infrastructura drumurilor naționale.

”Primarii din județ ne-au împărtășit multe dintre problemele cu care se confruntă în administrarea comunităților lor. Una dintre acestea a fost și aceea a subvențiilor pe suprafață, context în care, atât primarii, cât și reprezentanții APIA, au explicat faptul că se lovesc de mari dificultăți, în ceea ce privește identificarea fără echivoc a parcelei. Sunt situații în care multe parcele se suprapun sau suprafața totală a terenului respectiv nu se regăsește pe titlul de proprietate. Aceste probleme au o soluție clară: efectuarea lucrărilor de cadastru general. Le-am recomandat colegilor primari să încheie parteneriate cu catedra de topografie a Universității ”1 Decembrie 1918”, pentru identificarea tinerilor absolvenți sau studenți în domeniu, pe care să-i angajeze în vederea începerii acestor lucrări” a declarat președintele Filialei Județene Alba a Asociației Comunelor.

În cadrul Adunării Generale a Filialei Județene a ACOR Alba, au fost, de asemenea, supuse dezbaterii și votului membrilor raportul de activitate pe anul 2015, bilanțul contabil și raportul cenzorului privind auditul financiar și certificarea situațiilor financiare ale Filialei Județene Alba a Asociații Comunelor din România pe anul 2014, prezentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016, precum și modificarea organigramei asociației.

Totodată, edilii din județ și-au expus și probleme, pentru care se vor căuta soluții în cadrul Adunării Generale a Asociației Comunelor din România ce are loc la București în perioada 21-24 februarie.

”Am satisfacția deplină a unei reuniuni care s-a derulat exact așa cum trebuie să se desfășoare o întâlnire eficientă de lucru. Pe lângă problemele prezentate de fiecare coleg primar, am avut un real schimb de bune practici, pe care îl completăm cu susținerea lor la București. Am convingerea că problemele cu care mergem acolo își vor găsi rezolvarea la nivelul Guvernului, astfel încât îmbunătățirea actului administrativ și dezvoltarea satului românesc  să fie una sănătoasă. Vom avea și întâlniri cu premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dâncu și alți reprezentanți ai anumitor instituții centrale și sunt încrezător, atât în determinarea noastră de a susține problemele județului Alba, cât și în capacitatea celor din Guvern de a fi deschiși la rezolvarea acestora”, a mai precizat Gheorghe Damian.

La Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România de la București, județul Alba va fi reprezentat de o delegație formată din 18 primari, care va fi condusă de către Gheorghe Damian, președintele Filialei Județene Alba, care îndeplinește și funcția de vicepreședinte la nivel național al ACoR. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea