Ziarul Unirea

Întâlnire de lucru pentru accelerarea implementării proiectelor finanţate prin Măsura 322

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Alba, preşedintele Ion Dumitrel a convocat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanţii administraţiilor locale din judeţul Alba care au în derulare proiecte finanţate prin Măsura 322 – Renovarea şi dezvoltarea satelor – a Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, specialişti ai Agenţiei de plăţi pentru dezvoltare rurală şi pescuit, consultanţi şi proiectanţi implicaţi în realizarea acestor proiecte. Scopul întâlnirii, la care a fost prezent şi vicepreşedintele CJ Alba Sorin Bumb, a fost discutarea şi clarificarea problemelor ce apar pe parcursul implementării proiectelor aflate în finanţare şi găsirea unor soluţii viabile pentru rezolvarea acestor probleme, astfel încât administraţiile locale să poată duce la bun sfârşit investiţiile începute. „Este important ca investiţiile să se realizeze cât mai repede şi cât mai bine pentru a nu fi probleme cu finanţările. Trebuie alese soluţiile tehnice verificate, atunci când e vorba de drumuri şi canalizare, care funcţionează bine, nu soluţii filosofice, realizate de una sau două firme din ţară, care acum arată bine şi după câţiva ani ajung într-o stare mai rea ca la începerea lucrărilor. Tocmai de aceea ne-am strâns astăzi aici şi i-am chemat pe specialiştii de la APDRP să discutăm deschis toate aceste probleme şi să vedem ce trebuie făcut pentru binele comunităţilor în care se realizează astfel de proiecte finanţate din fonduri nerambursabile”, a spus Ion Dumitrel, la începerea şedinţei. Fiecare proiect, dintre cele 20 existente la nivelul judeţului Alba, a fost discutat individual şi s-au analizat toate dificultăţile existente pentru a reuşi încadrarea activităţilor în calendarul impus de finanţator. Întâlnirile de acest gen vor fi reluate ori de câte ori va fi nevoie pentru implementarea cu succes a proiectelor şi realizarea investiţiilor finanţate. (N.L.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

NECUNOSCUT 8 februarie 2011 at 10:28

Autoritatile locale mai ales cele colorate in portocaliu nu prea sunt interesate de aceste proiecte deoarece fondurile europene nu prea pot fi furate iar licitatiile sunt verificate la singe nu ca la fonduri alocate din bugetul de stat unde atribuirea contractelor de lucrari sunt date doar firmelor de partid ex.(alimentari cu apa si canalizari luate doar de doua firme din Alba ambele ale aceluiasi patron)

alexandru 8 februarie 2011 at 11:18

ba din contra ilustre necunoscut autoritatile portocalii cum le numesti tu au atras cam tot ce se putea din fondurile europene.sau nu esti la curent cu proiectele primariei alba, cons jud alba, cons jud cluj, si ca sa iti dau ex pozitive si primaria bacau condusa de pnl este fruntasa la atragerea de fonduri europene. sper sincer ca esti platit sa postezi comentarii fara continut, ca daca nu nu ai nici o scuza.sper ca esti inregimentat politic .si legat de canalizari si alimentari cu apa, cel mai mare proiect a fost castigat de asocierea firmelor dafora( din medias) si hidroconstructia bucuresti.asa ca incearca sa nu mai aburesti ca nu are rost.si asfaltarile straziilor din centru-poriwect european a fost castigata de firma sc diferit srl-din cluj.si ca sa rad de intelectul tau : proiectele sunt verificate” la sange” de colegul vostru cretu simion asa ca daca ai dubii poti sa te documentezi in interiorul partidului.si probabil pt tine cuvantul licitatie e greu de tradus.sugestie: incearca sa fii mai coerent in postari, vino cu exemple si dovezi si nu acuze peste acuze si poti cere bani mai multi partidului…..marceaza si castiga prietene….si podul de la oarda a fost cons tot de hidroconstructia-firma pe actiuni de altfel si nu patronata de cineva anume.

NECUNOSCUT 8 februarie 2011 at 11:50

A ,deci de acea stam asa bine la absorbtia fondurilor europene paremi-se doar un procent de 4% din totalul alocat Romaniei.La unele comune au fost angajati anume persoane care sa se ocupe cu implementarea acestor proiecte dar rezultate ZERO. Sa sti ca nu scriu ca as fi platit scriu pentru faptul ca, cunosc unele realitati.

vigilante 8 februarie 2011 at 19:26

faptul ca oamenii desemnati de implementarea proiectelor sunt incapabili e o mare problema…din pacate nu am vazut multe schimbari in primarii in actuala legislatura. s-au mostenit si problemele si oamenii angajati pe criterii…vechi. CURATENIE

Comentariile sunt oprite