Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Întâlnire a tinerilor liceeni din Alba Iulia – dezbateri, discuţii religioase, ateliere şi momente artistice

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

intalnire tineri liceeni03Dezbateri, conferinţe, discuţii, ateliere nonformale şi momente artistice inedite. Peste 100 de elevi liceeni din Alba Iulia au răspuns afirmativ provocării de a participa la prima întâlnire a tinerilor organizată de Protopopiatul Ortodox de Alba Iulia. Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba Iulia a găzduit timp de aproape patru ore tinerii de la liceele şi colegiile albaiuliene dornici să afle mai multe despre o temă actuală: timpul. 

În deschiderea întâlnirii părintele protopop Teofil Slevaş i-a îndemnat pe tineri să fie implicaţi în toate activităţile propuse pentru ei, pentru a-şi găsi mai uşor drumul în viaţă, să folosească timpul ca pe un aliat şi nu ca pe un duşman şi, totodată, le-a mulţumit pentru că au răspuns afirmativ acestei prime iniţiative. Elevii şi profesorii de religie însoţitori au avut parte de un program incitant şi variat: conferinţă, discuţii, ateliere nonformale şi momente artistice inedite.

intalnire tineri liceeni06Înainte de începerea activităţilor propriu-zise, părintele Marius Slevaş a destins atmosfera cu discursul său sincer, cu mărturii din experienţa proprie, privitoare la gestionarea eficientă a timpului. Conferinţa “Valoarea timpului la vârsta tineretului”, a părintelui Mariuş Slevaş a fost un moment gustat de tinerii participanţi, fiind plin de mesaje motivaţionale şi de exemple moralizatoare. S-a vorbit atât despre timpul dedicat familiei şi şcolii, al răgazului citirii cărţilor şi ajutorării semenilor, a timpului pentru mişcarea fizică şi binenţeles despre cel dedicat rugăciunii şi lui Dumnezeu.

Animatorii socio-culturali ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia din municipiul Alba Iulia şi Sebeş au preluat controlul întâlnirii prin activităţi nonformale de icebreaking, de cunoaştere şi dezvoltare personală. Tinerii s-au jucat, s-au simţit liberi să spună cum gândesc, cum îşi gestionează timpul şi mai ales ce vor să facă de acum înainte cu anii cei mai frumoşi ai vieţii lor, vârsta când totul este posibil, dacă îţi intalnire tineri liceeni07doreşti cu adevărat. Liceenii au folosit timpul dedicat atelierelor pentru a afla cum să profite la maxim de fiecare clipă, cum să ofere din timpul lor şi altora, dar şi cum să devină mai eficienţi şi mai atenţi la fiecare oră din viaţa lor. Criza timpului a fost şi este un subiect actual în societate, persoane tinere sau mai puţin tinere, sunt tot mai conştiente de faptul că timpul pare insuficient, totul se rezumă la modalitatea de a-l gestiona cât mai eficient.

Partea a doua a întâlnirii a fost deschisă de insp. gen. adj. Marcela Dărămuş de la Inspectoratul Şcolar Alba, care a arătat faptul că instituţia pe care o reprezintă încurajează acest gen de întâlniri ale tinerilor şi sprijină în permanenţă parteneriatul biserică-şcoală.

Dansurile populare, cântecele şi secenetele elevilor de la Colegiul Militar Liceal Mihai intalnire tineri liceeni09Viteazul şi de la Colegiului Economic Dionisie Pop Marţian din Alba Iulia au fost deliciul publicului, care a încins o horă şi a cântat împreună cu soliştii. În final, părintele Florin Croitoru, consilier cultural al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a mulţumit organizatorilor şi i-a felicitat pe toţi tinerii care au pus suflet ca acest eveniment să fie o reuşită.

Manifestarea a fost organizată cu susţinerea Primăriei municipiului Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Alba şi Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea