Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Instruirea educatoarelor din Cugir – implicate în derularea proiectului ”Fiecare Copil la Grădiniţă”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Şcoala gimnazială ”Singidava” – (local vechi), s-a desfăşurat astăzi, instruirea persoanelor implicate în proiectul ”Fiecare copil la grădiniţă ”, un important proiect implementat de Asociaţia  Ovidiu Rom, la nivelul oraşului Cugir, singurul oraş din judeţul Alba cuprins în acest program.

Programul se află  în cel de-al doilea an de implementare şi are drept scop sprijinul acordat unui număr de 45 de copii săraci (în mare majoritate de etnie romă ) să meargă la grădiniţă pentru ca mai apoi să înceapă şcoala cu succes. Metodologia de lucru Ovidiu Rom presupune:colaborarea strânsă cu grupul local de acţiune, training pentru cadre didactice şi punerea la dispoziţie de resurse educaţionale;oferirirea de tichete sociale condiţionate de prezenţa la grădiniţă a copiilor şi de participarea  părinţilor la procesul educaţional al copiilor.

Prezenţa la reuniunea de instruire a celor 20 de educatoare de la grădiniţele ”Prichindel ” şi ” Voinicelul ”grădiniţe arondate Şcolii Gimnaziale ”Singidava ” Cugir, managerul de proiect din cadrul Asociaţiei Ovidiu Rom, d-na Ramona Galu, le-a transmis celor prezenţi că  în cadrul unei societăţi este responsabilitatea comunităţii să asigure îngrijire, educaţie, servicii medicale pentru ca toţi copiii să-şi atingă  pe deplin potenţialul la maturitate.

Aceasta a mai precizat  că  Ovidiu Rom asigură 150 euro fiecărui copil cu vârste cuprinse între 3 -6 ani a cărui familie se află la limita subzistenţei materiale, oferind tichete sociale familiilor a căror copii au avut prezenţa perfectă la activităţile de formare educaţională. La activitatea de instruire a cadrelor care pregătesc preşcolari au luat parte:directorul şcolii gimnaziale Singidava ”- prof Monalisa Borza, director adj . prof Gabriela Lupu, Adriana Crişan -coordonator local al proiectului, Cristinel Roman – inspector cu probleme pentru romi în cadrul SPAS Cugir, Gabriele Pienar – mediator şcolar, doctor Olimpia Locotos – medic Cabinetul Şcolar Cugir, reprezentanţi ai SPAS Cugir.(C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea