Instructor auto condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Ar fi primit o sumă de bani pentru a facilita unei persoane obținerea permisului de conducere

Instructor auto condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.

Tribunalul Alba a pronunțat prima decizie într-un dosar în care un instructor auto din Baia de Arieș este judecat pentru trafic de influență. Bărbatul a fost surprins în flagrant, în luna ianuarie 2017, în timp ce primea o sumă de bani de la o persoană pentru a-i facilita acesteia obţinerea permisului de conducere.

Potrivit anchetatorilor, instructorul auto Valer Vlad a pretins, în două tranşe, suma de 300 de lei de la o persoană, motivând că trebuie să organizeze o masă de protocol pentru poliţiştii examinatori. În urma unui denunţ depus la Parchet, instructorul a fost prins în flagrant în timp ce primea o tranşă de 150 de lei.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 18 iulie 2017, iar hotărârea a fost pronunțată în 22 ianuarie 2018. Bărbatul a fost achitat pentru una dintre infracțiuni și a fost condamnt la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru cea de-a doua. ”(…) Achită pe inculpatul Vlad Valer pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (din data de 16.01. 2017).

În baza art.291 al.1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 (infracţiune din data de 19.01.2017) condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 2 ani închisoare. Deduce din pedeapsă durata reţinerii de 24 de ore din data de 26.01.2017.

În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 2 ani”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la Tribunal. Inculpatul a mai fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Primăria comunei Lupşa – întreţinere spaţii interioare şi exterioare, sau la Consiliul Local Baia de Arieş – întreţinere spaţii verzi.

Hotărârea Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel.

Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...