Rămâi conectat

Actualitate

Institutul Național de Statistică: Populația feminină este cu 3,1 ani mai ”îmbătrânită” decât cea masculină

Ziarul Unirea

Publicat

în

populatie in scaderePopulația feminină este mai ”îmbătrânită” decât cea masculină cu 3,1 ani, vârsta medie feminină fiind de 45,1 ani, informează, luni, 7 martie, Institutul Național de Statistică (INS).

Din cele peste 19,87 milioane persoane care la 1 ianuarie 2015 aveau reședința obișnuită pe teritoriul României pentru cel puțin 12 luni, peste 10,163 milioane erau femei, reprezentând 51,1% din totalul populației rezidente.

„În mediul urban, ponderea femeilor din țara noastră este mai pronunțată decât în cel rural; 5.582,9 mii locuiesc la oraș, reprezentând 52,2% din totalul populației urbane. În mediul rural, ponderea populației feminine este de 49,9%. Populația feminină a avut o pondere mai mare decât populația masculină în 40 de județe, excepție făcând județele Vaslui și Tulcea. Cea mai mare pondere a femeilor vârstnice (de 65 de ani și peste) a fost înregistrată în județele Satu Mare, municipiul București și Prahova, iar cea mai scăzută în Bistrița-Năsăud și Covasna”, se arată într-un comunicat al INS.

Potrivit acestuia, cele mai multe femei vârstnice trăiesc în mediul rural (53,2% din totalul femeilor de 65 ani și peste).

„Contingentul fertil (femei în vârstă între 15 și 49 ani) numără 4.662.350 persoane, potențialele mame reprezentând astfel 23,4% din totalul populației, adică aproape jumătate din totalul populației feminine (45,8%)”, informează INS.

Organizația Națiunilor Unite a început să celebreze Ziua Internațională a Femeii la 8 martie 1975. Doi ani mai târziu, în cadrul Deceniului pentru Femei (1976-1985, Adunarea Generală ONU proclamă prin Rezoluția din 16 decembrie 1977 ziua de 8 martie ca Zi a Națiunilor Unite pentru drepturile femeilor și pacea internațională). (C.M.)

sursa: Agenția Națională de Presă Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea