Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Inspectorul şcolar Corina Popoviciu, în vizită de studiu în Franţa

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Prof. Corina Popoviciu, inspector şcolar la IŞJ Alba, a efectuat recent, timp de o săptămână, o vizită de studiu în Franţa, la Bordeaux, organizate de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (www.llp-ro.ro) la Fédération Régionale des Maisons Familiales Rurales Aquitaine-Limousin, având tema „Oferta de formare adaptată la nevoile din teritoriu şi a cursanţilor”.

În această rundă au fost finanţate mobilitaţi individuale pentru participarea la vizite de studiu în valoare totală de 91.870 de euro, iar grantul maxim pentru Franţa a fost de 1350 de euro. „Am avut deosebita plăcere de a-mi fi aprobată candidatura pentru a participa la o vizită de studiu în Franţa, ţara mea de suflet, în Bordeaux, capitala regiunii Aquitania, oraş traversat de fluviul Garonne, care m-a fermecat încă din prima zi şi în care sigur mă voi reîntoarce. Consider că prin întreaga experienţă, obiectivele au fost atinse în totalitate deoarece, în primul rând, tot programul a fost foarte bine structurat şi respectat, s-a dat dovadă de mult profesionalism, experienţa interculturală rămânând baza acestei vizite, apoi prezentarea făcută de fiecare participant, prin care am făcut cunoştinţă cu sistemele de învăţămant din Suedia, Polonia, Belgia, Italia, Slovacia şi, apoi, dezbaterile, vizitele în centrele de formare: MFR Lesparre, MFR Centre de formation Beausejour, MFR Vayres etc., personalul de conducere întâlnit, schimbul de opinii privind învăţămantul prin alternanţă pentru satisfacerea nevoilor teritoriului dar şi ajutorul pe care îl pot acorda întreprinderile în  a oferi formări în concordanţă cu realităţile profesionale, toate avantajele acestor formări născute din parteneriate la nivel local vin în ajutorul tânărului dar şi al adultului care poate fi integrat mult mai uşor în sistemul muncii, eterna problemă a tuturor”, a declarat prof. Corina Popoviciu. Inspectorul şcolar a spus că între membrii grupului s-a creat o legătură foarte puternică, încât vor păstra legătura prin crearea de viitoare parteneriate pentru diverse proiecte, în funcţie de nevoile fiecăruia, atât la nivel personal, profesional cât şi la nivel de instituţii.

            „Aş vrea să mentionez două persoane care ne-au ghidat pe parcursul a 6 zile minunate, atât din punct de vedere profesional cât şi amical, care au muncit foarte mult pentru ca noi să ne bucurăm de tot confortul în orice moment al zilei. Este vorba de coordonatorii acestei vizite de studiu d-na Severine Gallais şi d-nul Francois Camus, persoane de conducere tinere, ambiţioase, bine intenţionate, binevoitoare, amuzante, spontane, atente, dinamice, adevăraţi profesionişti. Bineînţeles că, la rândul meu, am lansat propunerea unei vizite de studiu în Alba Iulia, pentru că mi-ar face o deosebită plăcere să organizez o astfel de vizită, care aduce multe beneficii celor implicaţi”, a precizat prof. Corina Popoviciu, după ce s-a întors din Franţa. (R.G.)

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii În ce mod vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie a fost explicat de către Simona Bucura-Oprescu. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie vârstnicii să facă pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea