Rămâi conectat

Actualitate

Inspectorii ANAF au descins la baruri, firme de curierat, nunți și stațiuni: 677 de milioane de lei, valoarea neregulilor depistate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectorii ANAF au descins la baruri, firme de curierat, nunți și stațiuni: 677 de milioane de lei, valoarea neregulilor depistate

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat peste 20.000 de contribuabili în primele 8 luni ale anului, fiind estimate implicaţii fiscale şi aplicate sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 677 milioane de lei, a anunţat, luni, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

„În primele 8 luni ale anului, practic ianuarie – august 2022, au fost vizaţi 20.188 de contribuabili, iar suma totală stabilită a fost de 677 de milioane de lei. De asemenea, au fost înaintate organelor de urmărire penală 125 de acte de sesizare, valoarea lor fiind de 403,9 milioane de lei”, a spus Lucian Ovidiu Heiuş.

Conform ANAF, în cursul lunii august, a fost iniţiată o nouă acţiune de control care vizează veniturile obţinute din munca prestată de persoanele fizice care livrează produse alimentare prin intermediul platformelor consacrate (curieri). Într-o primă etapă, au fost identificate aproape 200 de societăţi partenere ale celor mai mari platforme din România, care, în perioada 2019 – 2022, nu au declarat aproximativ 4,8 milioane de ore de muncă prestate de curieri, pentru care nu au fost achitate impozitele şi contribuţiile aferente.

Elit - Gustul Desăvârșit

Referitor la planul comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale în cooperare cu Inspecţia Muncii, în prezent este în curs de realizare acţiunea pilot derulată la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, prin intermediul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Bucureşti.

De asemenea, începând din data de 30 iunie 2022, sunt organizate acţiuni de control la contribuabilii care au în proprietate, administrare/gestiune spaţii cu destinaţie principală de organizare evenimente (nunţi, botezuri, aniversări etc.). Controalele antifraudă vizează fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale în cazurile în care există această obligaţie legală, existenţa documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar şi verificarea existenţei formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participă la activitatea comercială respectivă.

În perioada 30 iunie – 28 august 2022, inspectorii DGAF au verificat 214 contribuabili şi au aplicat 44 sancţiuni contravenţionale (43 amenzi şi un avertisment) în valoare totală de 564.789 lei (amenzi şi confiscări), respectiv: amenzi contravenţionale în valoare totală de 476.885 lei; confiscări (numerar şi bunuri) în valoare totală de 87.904 lei; s-a aplicat măsura suspendării activităţii în cazul a şase contribuabili (cinci pentru nedotare cu AMEF şi unul pentru nerespectarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal); au estimat implicaţii fiscale în valoare de 41.119 lei.

De asemenea, începând cu data de 8 iulie 2022, au fost organizate acţiuni de control la contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte sau discotecilor. Astfel, în perioada 8 iulie – 28 august 2022, în cadrul acţiunii, au fost verificaţi 248 de contribuabili şi au fost aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale (197 amenzi şi 25 avertismente) în valoare totală de 1.440.880 lei (amenzi şi confiscări), respectiv amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.251.298 lei; sume confiscate (numerar şi bunuri) în valoare totală de 189.582 lei; s-a aplicat măsura suspendării activităţii în cazul a opt contribuabili (trei pentru nedotare cu AMEF, doi pentru neutilizare AMEF şi trei pentru nerespectarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal); în cazul a cinci contribuabili au fost stabilite/estimate implicaţii fiscale, reprezentând TVA, impozit pe dividende şi impozit pe venit, în valoare totală de 174.207 lei.

Totodată, în perioada iulie – august 2022, au fost desfăşurate acţiuni de control la operatorii economici care efectuează activităţi economice în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre şi în regiunea Delta Dunării. Au fost verificaţi 2.416 contribuabili, au fost aplicate 2.542 sancţiuni contravenţionale (2.457 amenzi şi 85 avertismente) în valoare totală de 12,4 milioane de lei (amenzi şi confiscări), respectiv: amenzi contravenţionale în valoare totală de 12,337 milioane de lei; confiscări (numerar) în valoare totală de 76.624 lei; a fost suspendată activitatea a 38 contribuabili (37 contribuabili pentru nedotarea cu AMEF şi a unui contribuabil pentru neutilizare AMEF); au fost stabilite/estimate implicaţii fiscale, reprezentând impozit pe dividende, impozit pe venit în valoare totală de 108.314 lei.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificaţi 89 de contribuabili care desfăşoară activităţi în domeniul cluburi/baruri, fiind aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 470.011 lei (amenzi şi confiscări).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Petiție Declic: Nu trageți dreptatea pe dreapta. Anchetați licitația poliției pentru BMW-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Petiție Declic: Nu trageți dreptatea pe dreapta. Anchetați licitația poliției pentru BMW-uri

Comunitatea Declic a lansat, joi, o petiție online adresată Laurei Codruţa Kövesi, procuroare-șefă a Parchetului European, prin care se cere investigarea modului în care s-a desfășurat licitația prin care MAI cumpără 600 de mașini BMW 320 iX de la dealerul Automobile Bavaria.

„Ministerul Afacerilor Interne cumpără 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui, printr-o licitație ce pare a fi cu dedicație. MAI nu s-a zgârcit, jumătate din valoarea contractului este din bani europeni. Între timp, suntem îndemnați să mai strângem cureaua”, au scris cei de la Declic pe Facbook.

Ce spune petiția

Elit - Gustul Desăvârșit

„De ce este important?

Firma prietenului președintelui, Automobile Bavaria, va primi prin contract 98 de milioane de lei fără TVA. Jumătate din banii cu care Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va onora contractul sunt europeni (din programul POIM). [1]

La licitație s-a prezentat o singură firmă. Specificațiile din caietul de sarcini arată ca și cum ar fi scrise doar pentru mașini BMW, motiv pentru care licitația pare că a fost aranjată.

Contractul nu a fost încă onorat. De aceea, investigația ar trebui să înceapă cât mai repede.

Vrem să aflăm de ce Poliția cumpără mașini scumpe prin licitații suspecte în timp ce restul cetățenilor trebuie să strângă cureaua.

Ne întrebăm cum se explică faptul că, la trei zile de la încheierea licitației, miniștrii PNL s-au întâlnit cu patronul Automobile Bavaria, Michael Schmidt, la un eveniment public organizat de acesta. [2] Printre participanții liberali s-au numărat premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode. De la eveniment nu a lipsit nici președintele Klaus Iohannis.

Doar o investigație din partea autorităților competente poate stabili dacă licitația a fost trucată”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Compensarea prețurilor la motorină și benzină, cu 50 de bani, va fi prelungită: Ce spune premierul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compensarea prețurilor la motorină și benzină, cu 50 de bani, va fi prelungită: Ce spune premierul

Pe agenda şedinţei din cursul zilei de joi, 29 septembrie, Executivul are și analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă referitoare la susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină.

”Vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare.” – a anunțat premierul la începutul ședinței de Guvern.

Pe ordinea de zi a şedinţei se află analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 106/2022 pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină şi pentru modificarea art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prețurile la benzină și motorină vor fi compensate în continuare

Astfel, Guvernul Ciucă va prelungi compensarea prețurilor la motorină și la benzină, în condițiile în care reducerea de 50 de bani expiră luna aceasta.

Prețurile carburanților au fost compensate timp de trei luni – în iulie, august şi septembrie – iar impactul bugetar este de 900 de milioane de lei.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat recent că nu consideră că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare, deşi cotaţia motorinei a crescut uşor, comparativ cu cea din urmă cu 10 zile.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Programul Femeia Antreprenor 2022: Care este termenul limită pentru înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Femeia Antreprenor 2022: Care este termenul limită pentru înscriere

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat, în cursul zilei de luni, 26 septembrie, că femeile antreprenor care doresc să obţină o finanţare de până la 200.000 lei mai au la dispoziţie 5 zile pentru a se înscrie în cadrul programului „Femeia Antreprenor – 2022”, termenul limită fiind 30 septembrie, ora 20:00.

„Antreprenoriatul românesc s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Cu toate acestea, putem constata că, deşi numărul afacerilor înfiinţate de către femei este în creştere, încă există diferenţe semnificative comparativ cu afacerile fondate de bărbaţi. Astfel, prin programul de finanţare Femeia Antreprenor dorim să încurajăm egalitatea de şanse în mediul antreprenorial şi să diminuăm decalajul dintre femeile şi bărbaţii antreprenori”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Conform sursei citate, pentru a fi eligibile în vederea obţinerii finanţării în cadrul programului Femeia Antreprenor, societăţile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi trebuie să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acţiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va finanţa minimum 1.000 de societăţi, bugetul programului pentru anul 2022 fiind de 197 milioane de lei. Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, în secţiunea Programe naţionale”, se menţionează în comunicat.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea