Rămâi conectat

Actualitate

INSP: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 52

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 52, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane sunt doi bărbaţi – unul în vârstă de 62 de ani din judeţul Arad şi altul de 58 de ani din judeţul Timiş.

Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinaţi antrigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, 22 februarie, că nu va fi declarată epidemie de gripă, ea arătând că numărul deceselor, deşi mare, nu a depăşit nivelul pe care specialiştii l-au prognozat.

Întrebată dacă există posibilitatea declarării unei epidemii, având în vedere că a crescut numărul celor care au decedat în urma gripei, Pintea a răspuns: „ În niciun caz. Este un număr mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat”.

„Din această săptămână, numărul cazurilor va fi în scădere, deci nu putem vorbi de declararea unei epidemii, nu a fost vorba niciodată. Abia acum 2 săptămâni s-a depăşit nivelul minim prognozat. Nivelul maxim nu a fost atins niciodată în această perioadă”, a declarat Pintea, citată de Mediafax.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea