Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Înscrierile în Programul Rabla au scăzut considerabil. APIA ar putea lua măsuri radicale

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Interesul pentru Programul Rabla este tot mai mic, media zilnică a înscrierilor fiind în scădere, de la 162 unităţi în luna aprilie la 135 în luna mai, 103 în luna iunie şi 87 în luna iulie. Programul ar putea fi sistat, conform unui comunicat APIA.

„Aceasta confirmă poziţia adoptată de către APIA de a solicita sistarea programului după acest an”, se mai spune în comunicatul Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule (APIA).

Reprezentanţii asociaţiei afirmă că un factor favorabil pe piaţa auto este creşterea disponibilităţii unor instituţii bancare de a acorda credite pentru achiziţia de autovehicule, situaţie care nu are totuşi la bază un cadru de reglementare îmbunătăţit faţă de cel de anul trecut.

„Apreciem că este nevoie de un cadru legal care să stimuleze achiziţia de autovehicule care încorporează tehnologii avansate (electrice, hibride sau care folosesc combustibili alternativi), orientate către eficienţă şi protecţia mediului, deoarece acestea poluează mai puţin sau deloc, contribuind, totodată şi la creşterea gradului de siguranţă rutieră precum si de măsuri eficiente de limitare a evaziunii fiscale din domeniul comerţului cu autovehicule rulate”, se mai arată în comunicat.

Programul „Rabla 2014” pentru persoane fizice a început în 8 aprilie, iar pentru instituţii publice şi persoane juridice pe 30 aprilie. Cei interesaţi să achiziţioneze un autovehicul nou prin programul „Rabla 2014” se pot înscrie la dealerii auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea