Rămâi conectat

Ştirea zilei

Înscrieri pentru admitere la UAB, sesiunea de toamnă: Peste 1.300 de locuri la programele de licenţă şi masterat

Dragoş Suciu

Publicat

în

UABÎncepând cu data de 9 septembrie 2013, UAB organizează admiterea la cele 28 de programe de licenţă şi 24 programe de masterat din cadrul următoarelor facultăţi: Facultatea de Istorie şi Filologie, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, Facultatea de Teologie Ortodoxă. Universitatea scoate la concurs un număr de 38 de locuri subvenţionate, 617 locuri cu taxă, 143 de locuri la învăţământul la distanţă pentru programele de licenţă şi 511 locuri cu taxă pentru programele de masterat.

Pentru toate specializările Facultăţilor de Istorie şi Filologie, Ştiinţe, Drept şi Ştiinţe Sociale înscrierile se vor face la sediul central al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (corp C, etaj I), din Piaţa Cetăţii. Pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă, comisia de înscriere va funcţiona la primul etaj al clădirii Facultăţii de Teologie Ortodoxă, situate lângă Colegiul Naţional “HCC”.

Documentele necesare la înscriere sunt: diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia, în original; cartea de identitate în copie; certificatul de naştere în copie legalizată; adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetul şcolar sau medicul de familie; pentru candidaţii la specializarea Educaţie fizică şi sportivă este necesar ca pe adeverinţa medicală să fie menţionat dacă sunt apţi pentru efort fizic; pentru specializările teologice sunt necesare şi următoarele documente: binecuvântarea scrisă a ierarhului, certificatul de botez şi recomandarea preotului paroh; foaia matricolă corespunzătoare anilor de studiu efectuaţi, pentru candidaţii studenţi ai altor instituţii de învăţământ de stat sau particulare, care se înscriu pentru continuarea studiilor în universitate; două fotografii tip buletin de identitate; dosar tip plic.

  • Calendarul admiterii:
    Sesiunea septembrie 2013
  • 09 septembrie – 14 septembrie: înscrierea candidaţilor;
  • 16 septembrie: susţinerea interviului şi a probelor de aptitudini (dacă este cazul);
  • 17 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie şi comunicarea rezultatelor admiterii;
  • 18 septembrie – 21 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă
  • 23 septembrie – 27 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă

Programul comisiilor de admitere este de luni până vineri între orele 9.00 – 15.00 şi sâmbătă între 9.00 şi 13.00.

Ce oferă UAB studenţilor?

Biblioteca Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În prezent este o bibliotecă universitara modernă, cu un fond de publicaţii de peste 70 000 de volume, care acoperă aproape toate domeniile de interes. Colecţia de publicaţii periodice se îmbogăţeşte în fiecare an prin abonamente la peste 50 titluri, atât din ţară cât şi din străinătate. De serviciile bibliotecii pot beneficia studenţi, cadre didactice, doctoranzi, studenţi înscrişi la masterat, precum şi alte categorii de personal din universitate sau cititori. Personalul bibliotecii este mereu la dispoziţia utilizatorilor pentru a le oferi acestora lămuriri asupra drepturilor şi îndatoririlor privind folosirea colecţiilor bibliotecii şi pentru a le oferi servicii de calitate.

Casa de cultură a studenţilor reprezintă bastionul artei studenţeşti. Oferă programe zilnice de divertisment şi susţine activităţi de teatru, pictură, fotografie, dans classic şi modern şi alte activităţi conduse de instructori de specialitate. Interesele studenţilor sunt promovate şi apărate într-un cadru organizat, prin reprezentanţii studenţilor în structurile de conducere din facultăţi şi din universitate şi prin Liga Studenţilor.

Restaurantul Universităţii „1 Decembrie 1918” oferă studenţilor posibilitatea servirii unei mese proaspete şi la preţuri accesibile.

Universitatea „1 Decembrie 1918” dispune de patru cămine studenţeşti cu o capacitate de 650 de locuri. Repartiţia în cămine se face computerizat pe baza unui soft elaborat după criteriul principal al performanţei şcolare.

Liga studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” (L.S.U.A) este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată în 1992, la doar un an după ce Universitatea din Alba Iulia şi-a deschis porţile pentru prima dată. Grupul ţintă este reprezentat de studenţii universităţii noastre. Pe parcursul a 12 ani de existenţă, s-a axat pe trei linii de activitate: sindicat, implicare comunitară, implicare în viaţa studenţească şi în dezvoltarea acesteia.

Mai multe informaţii despre sesiunea de toamnă a admiterii pot fi aflate de pe site-ul oficial al Universităţii „1 Decembrie 1918”, uab.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea