Rămâi conectat

Actualitate

INS: 17.000 de noi locuri de muncă au fost create în sănătate şi administraţie publică în ultimul an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajatorii din sec­torul „sănătate şi asistenţă socială“ au creat 13.700 de noi locuri de muncă în ultimul an, efectivul de salariaţi din acest sector ajungând la 386.200 de persoane în luna iulie a acestui an, potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică.

De asemenea, instituţiile de stat din sectorul „administraţie publică şi apărare“ au creat 3.300 de noi locuri de muncă în perioada iulie 2017-iulie 2018, astfel că numărul de salariaţi din acest domeniu a ajuns la 207.900 la finalul lunii iulie 2018.

„În sănătate şi în administraţia publică s-a majorat numărul de salariaţi pentru că au crescut salariile. Primăriile au liber la ora actuală să angajeze oricât, sunt un fel de SRL primarului, câtă vreme există bani, pot angaja cât vor. În sectorul medical, efectivul de personal a crescut deoarece au crescut salariile, era deficit de personal şi se aplică regula 2 la 1: la 2 angajaţi plecaţi din sistem, poţi angaja unu“, a explicat Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sin­dicale Cartel Alfa.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea