Rămâi conectat

Actualitate

Înotătorii albaiulieni rezistă, deşi se antrenează de trei ani, pe unde apucă…

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Politicienii paseză nejustificat responsabilitatea modernizării Bazinului Olimpic!

În această primăvară înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au participat la trei Campionate Naţionale. În cele trei concursuri, sportivii au reuşit să obţină doar o medalie de argint şi câteva participări în finale, pe când în anii precedenţi reuşeau să se întoarcă doar de la un singur campionat naţional cu o zestre de cel puţin 7-8 medalii.

Şi totuşi, rezultatele sunt foarte bune ţinând cont de posibilităţile de pregătire, pentru că, după cum se ştie bazinul de înot din Alba Iulia este închis şi astăzi pentru reparaţii. Se împlinesc în curând 3 ani, timp în care pregătirea în apă a sportvilor s-a făcut prin naveta la Hunedoara, Sibiu, Aiud, Zlatna, în condiţii nu prea uşoare atât ca timp, cât şi financiar.

Mulţumim pe această cale pentru sprijinul acordat şi pentru răbdarea de care au dat dovadă în toată această perioadă, sportivilor şi părinţilor, conducerii Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia şi tuturor celor care au sprijnit această activitate”, spun Nicolae şi Daniela Bob, antrenorii de la LPS Alba Iulia.

Cu siguranţă că, dacă pregătirea sportivilor ar fi fost corespunzătoare, rezultatele ar fi fost cu mult mai bune în competiţiile naţionale şi în cele internaţionale, la Alba Iulia fiind sportivi cu reale calităţi, care în condiţii normale ar fi fost convocaţi la loturile naţionale.

Dar iată rezultatele înregistrate:

*Campionatul Naţional de juniori II de la Baia Mare: Andrei Pleşa a obţinut medalia de argint în proba de 200 metri spate, locul 4 la 100 metri spate şi locul 6 la 50 metri spate; Dragoş Rus s-a clasat pe locul 4 la 200 metri bras, locul 5 la 50 metri spate şi locul 8 la 100 metri bras; Alexandru Iancu – locul şapte la 200 metri spate; ştafeta de băieţi 16 ani (Andrei Pleşa, Dragoş Rus, Alexandru Iancu, Adin Suciu) – două locuri şase  în probele de 4×100 metri liber şi 4×200 metri liber (a mai participat Denisa Marc, la 14 ani);

*La Campionatul Naţional de Seniori şi Juniori, de la Piteşti, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Dragoş Rus – locul 8 în proba de 200 metri bras la juniori; lulia Pleşa la 200 metri spate şi Dragoş Rus la 200 metri bras s-au clasat pe locul 12 în ierarhia seniorilor (au mai fost prezenţi Raluca Sandu, Andrei Pleşa şi Alexandru Szekely);

*La Campionatul Naţional de Poliatlon Copii de la Piteşti, Paula Jaravete şi Ioana Bobăilă au reuşit să-şi îmbunăţească recordurile personale.

În speranţa că autorităţile locale vor duce la îndeplinire numeroasele promisiuni din timpul campaniilor electorale şi de după acestea şi vor deschide bazinul de înot cât mai curând, îi felicităm pe sportivi şi pe antrenori pentru rezultatele obţinute în aceste condiţii vitrege. De asemenea, le dorim succes mai departe şi putere pentru a putea depăşi toate greutăţile şi a-şi îndeplini visul de a fi campion.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea