Ziarul Unirea

Inima bărbatului de 320 kg internat la Spitalul Judeţean Alba a cedat

La trei zile după ce a fost internat la Secţia Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Ştefan Stoica din Zlatna, bărbatul de 320 kilograme a decedat în cursul zilei de joi. Moartea acestuia a fost subită. Aşa cum ne-a declarat dr. Sorina Morar, medicul specialist care a făcut autopsia şi pentru care acest caz a fost primul din punct de vedere al numărului de kilograme al pacientului, cauza directă a morţii a fost „tamponada cardiacă după ruptură de perete cardiac pe un cord cu cicatrici fibroase multiple”. Altfel spus, peretele cordului s-a rupt în zonele subţiate ca urmare a unor infarcte vechi, în jurul inimii pătrunzând astfel foarte mult sânge. Bărbatul a suferit de-a lungul vieţii mai multe infarcte fără să îşi dea seama, practic a dus boala de inimă „pe picioare”. „Se vede că era un bărbat suferind de inimă, nu cred că
s-a tratat vreodată”, a precizat dr. Sorina Morar. Bărbatul avea grave probleme de sănătate, acesta fiind diagnosticat cu obezitate morbidă şi boală pulmonară cronică de foarte mult timp, practic aceste boli ducând şi la pensionarea sa. Boala inimii a fost în fapt o complicaţie a maladiilor deja avute.
Pacientul de 320 kilograme, în vârstă de 67 de ani a ajuns la Secţia Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba cu probleme cardiace şi o infecţie a pielii în zona abdominală pe data de 1 februarie. Se pare că greutatea acestuia a crescut din cauza unei căderi psihice avută după ce acesta şi-a pierdut o fiică de doar 18 ani. Transportul acestuia de la domiciliu şi până la unitatea sanitară judeţeană a fost posibilă cu ajutorul pompierilor şi al cadrelor medicale de la Ambulanţă. (L.I.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

toma 5 februarie 2011 at 9:37

Dumnezeu sa-l ierte.

Comentariile sunt oprite