Rămâi conectat

Ştirea zilei

Infractor periculos din București, condamnat la 15 ani de închisoare pentru infracțiuni cu violență comise la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă într-un dosar în care a fost judecat un bărbat din Bucureşti pentru tâlhărie, lipsire de libertate şi viol. Cojocar Constantin a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru infracţiuni comise cu violenţă la Blaj.

Bărbatul a atacat doi tineri cărora le-a sustras prin violenţă mai multe bunuri, una dintre victime fiind violată. Bărbatul de 46 de ani a primit pedeapsa rezultantă de 15 ani de închisoare pentru două fapte de tâlhărie calificată, una de lipsire de libertate şi una de viol. La instanța de fond, Judecătoria Blaj, bărbatul a primit 10 ani şi 4 luni de închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia a majorat pedepsele pentru fiecare dintre cele patru infracțiuni: de la 4 ani închisoare la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, de la 4 ani închisoare la 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, de la 2 ani închisoare la 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv de la 7 ani închisoare la 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. ”

În baza art. 38 alin. 1 cu aplicarea art. 39 alin. 1 lit. b din Codul penal, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 6 ani închisoare. Inculpatul va executa pedeapsa principală rezultantă de 15 ani închisoare. Scade din durata pedepsei închisorii pronunţate durata arestării preventive începând cu data de 17.03.2017 şi până la zi, 23.08.2017”, se susține în dispozitivul deciziei de la Curtea de Apel.

Potrivit anchetatorilor, în 17 martie 2017, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au identificat pe bărbatul de 46 de ani, din municipiul Bucureşti, care locuia fără forme legale în Blaj, ca persoană bănuită de comiterea a două fapte de tâlhărie reclamate poliţiei în aceeaşi zi. „În sarcina lui s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 16 martie, în timp ce se afla în faţa unui local public din Blaj, i-a sustras, prin violenţă, un lanţ de aur, unui tânăr de 30 de ani. În aceeaşi seară, a abordat-o pe o minoră de 17 ani, sub pretextul că vrea s-o ajute să care plasele cu cumpărături şi, prin violenţă, a deposedat-o de telefonul mobil şi o sumă de bani, după care a violat-o”, susțin reprezentanții IPJ Alba. Inculpatul a mai fost condamnat să plătească daune morale de 50.000 de lei minorei agresate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea