Rămâi conectat

Ştirea zilei

Infracţiunile comise de tinerii turbulenţi pe strada Păcii sunt acum „grave” şi „calificate”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a constituit un dosar penal ca urmare a incidentului ce a avut loc în noaptea de 18/19.06.2011. Din cercetări a rezultat că pe strada Păcii din municipiul Alba Iulia pe fondul consumului de alcool, Victor Daniel Pop, Claudiu Robert Plăcintă, Mircea Iulian Gojei şi Ionuţ Bogdan Fântână au provocat un scandal spontan în stradă, au proferat injurii, au spart cu pietre geamurile unor imobile şi au agresat fizic părţile vătămate O.Z şi B.G.I când acestea au încercat să-i fotografieze pentru a preda materialul organelor în poliţie, care au fost anunţate telefonic în timpul incidentului. Urmare agresiunii, părţile vătămate necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de 11/12, respectiv 7/8 zile, prelungite ulterior, şi s-a reţinut că faptele au adus atingere liniştii publice.
La data de 19.06.2011, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Pop, Plăcintă şi Gojei sub aspectul infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii au dispus faţă de inculpaţii Pop şi Păcintă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, pe o durată de 30 zile, respectiv de la data de 20.06.2011 până la data de 19.07.2011.
În 20.06.2011, prin ordonanţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a dispus declinarea cauzei spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, întrucât din cercetări a rezultat că în timpul incidentului spontan au fost proferate expresii antisemite, iar competenţa de cercetare, revine conform legii parchetului de pe lângă tribunal. Investiţi cu soluţionarea cauzei, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au extins la data de 21.06.2011 urmărirea penală sub aspectul infracţiunii de instigare la discriminare şi au dispus schimbarea încadrării juridice faţă de Pop, Plăcintă şi Gojei în forma calificată a ultrajului contra bunelor moravuri, respectiv tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice şi în forma calificată a infracţiunii de loviri şi alte violenţe, iar faţă de Fântână s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În cauză, se administrează probe pentru finalizarea urmăririi penale, transmite Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea