Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

INFO SCHI: Starea pârtiilor la ȘUREANU, în perioada 22-27 februarie 2020. Zăpadă din belșug și condiții excelente de schi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Șureanu, finalul de iarnă calendaristică seamănă, mai degrabă, cu începutul ei. Ninsorile continuă cu regularitate, pârtiile arată remarcabil de bine, iar drumul se află într-o stare foarte bună, ținând cont că vorbim de sfârșitul de februarie, când de obicei apărea noroiul.

În plus, se așteaptă temperaturi scăzute, în perioada următoare, ceea ce nu poate decât să îi bucure pe toți cei care caută zăpadă naturală. Iar zăpadă naturală, la Șureanu, există acum din plin.

– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Lungime totală a pârtiilor: 12 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Altitudine minimă: 1.650 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: https://schi-sureanu.ro/#

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): în continuare, drumul se prezintă a fost recent deszăpezit și este practicabil. Există refugii suficiente, dar recomandăm să vă montați lanțurile, pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces.

Pârtii și instalații de transport pe cablu: vor fi deschise toate cele 10 pârtii (incluzând racordurile dintre ele), stratul de zăpadă fiind arhisuficient. Calitatea zăpezii este optimă. De asemenea, zonele de off-piste sunt accesibile, fiind omăt proaspăt nins. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”. E posibil ca teleschiul „Șureanu” să nu funcționeze în afara weekend-ului, în cazul în care numărul turiștilor va fi mic.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania pentru intervalul 22-27 februarie anunță vreme instabilă, cu ninsori, viscol și temperaturi mai scăzute (-8, maxim 2 grade Celsius) decât până acum. Vremea, pe zile, va fi astfel:

– sâmbătă, 22 februarie: ninsoare slabă, vânt slab

– Duminică, 23 februarie: cer înnorat, vânt moderat

– luni, 24 februarie: ninsoare, viscol

– marți, 25 februarie: cer parțial senin, vânt slab

– miercuri,26 februarie: ninsoare puternică, vânt slab

– joi, 27 februarie: ninsoare slabă, vânt slab

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

 Sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea